Ухвала
від 26.04.2023 по справі 502/463/23
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/463/23

УХВАЛА

26 квітня 2023 року м. Кілія

Кілійський районний суд Одеської області

у складі:

головуючого - судді Масленикова О.А.

присяжних - Бондаренко Л.І., Задорожної А.А.

за участю:

секретаря судового засідання Скрипкіної А.Ю.

заявника - ОСОБА_1

заінтересованої особи - Кіосє Н.М.

розглянувши в судовому засіданні в залі суду клопотання представника заявника в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 ,

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області, Кілійський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Ізмаїльському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)

про усиновлення

В С Т А Н О В И В :

До початку розгляду справи 12.04.2023 року до Кілійського районного суду Одеської області від представника заявника надійшло клопотання про заміну заінтересованої сторони. В обґрунтування поданого клопотання представник вказав, що при поданні заяви було помилково вказано службу у справах дітей Суворовської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області замість належної заінтересованої особи - Ізмаїльської районної державної адміністрації Одеської області.

В судовому засіданні заявник підтримав подане його представником клопотання.

Оцінивши встановлені по справі обставини, проаналізувавши відповідні положення законодавства, суд дійшов наступних висновків.

Згідно з ч. 6 ст. 56 ЦПК України органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі у справі або брати участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у судовому процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Відповідно до ч. 1 ст. 313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю органу опіки та піклування.

Беручи до уваги вищезазначене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника заявника, оскільки належним органом опіки та піклування у даній справі є Ізмаїльська районна державна адміністрація, в зв`язку з чим заінтересовану особу - Суворовську селищну раду Ізмаїльського району Одеської області слід виключити зі складу заінтересованих осіб у справі.

Керуючись ч. 6 ст. 56, ст. 313 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити Ізмаїльську районну державну адміністрацію Одеської області в якості заінтересованої особи у справі № 502/463/23, виключивши при цьому зі складу заінтересованих осіб - Суворовську селищну раду Ізмаїльського району Одеської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: О.А. Маслеников

Присяжні: Л.І. Бондаренко

А.А. Задорожна

Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено27.04.2023
Номер документу110446829
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —502/463/23

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Рішення від 26.04.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні