Ухвала
від 26.04.2023 по справі 243/8106/20
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/1804/23 Справа № 243/8106/20 Суддя у 1-й інстанції - Мірошніченко Л.Є. Суддя у 2-й інстанції - Тимченко О. О.

УХВАЛА

26 квітня 2023 року м. Кривий Ріг

справа № 243/8106/20

провадження № 22-ц/803/1804/23

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ :

головуючого - Тимченко О.О.,

суддів: МірутиО.А.,Хейло Я.В.,

за участюсекретаря судовогозасідання Тимофєєвої В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дніпровського апеляційного суду в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області справу № 243/8106/20 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Слов`янська центральна районна лікарня», третя особа ОСОБА_2 , про визнання незаконними наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі та виплату грошових коштів, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 25 лютого 2021 року,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до КНП «Слов`янська центральна районна лікарня», третя особа ОСОБА_2 , про визнання незаконними наказу про звільнення з роботи, поновлення на роботі та виплату грошових коштів після її надходження з Верховного Суду на новий розгляд.

Відповідно до частини 5 статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість керує ходом судового процесу, сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами, роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, запобігає зловживанню учасниками судового процесу їхніми правами та вживає заходів для виконання ними їхніх обов`язків.

Згідно із частиною 1 статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно з частиною 7 статті 81ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Так, на виконання ухвали Дніпровського апеляційного суду від 29 березня 2023 року представником КНП «Слов`янська центральна районна лікарня» було надано копію Статуту Професійної спілки працівників охорони здоров`я України, затвердженого постановою Ради Профспілки від 17.06.2021 року № Р8-3-1, відповідно до постанови VIII З`їзду Профспілки від 08.12.2020 року № З-VIII-6.

Разом з тим, засідання профспілкового комітету КНП «Слов`янська центральна районна лікарня» щодо надання згоди на звільнення ОСОБА_1 з посади лікаря-хірурга в хірургічному відділенні згідно з пунктом 1 статті 40 КЗпП України відбулося 04 червня 2021 року, тобто до затвердження постановою Ради Профспілки Статуту в новій редакції, а тому, з відповідача слід витребувати Статут професійної профспілки працівників охорони здоров`я України в редакції, який діяв на час проведення засідання профспілкового комітету КНП «Слов`янська центральна районна лікарня» (04 червня 2021 року).

Крім того, з метою перевірки повноважень членів профспілкового комітету КНП «Слов`янська центральна районна лікарня», які брали участь в засіданні комітету 04 червня 2021 року, колегія суддів вважає за необхідне витребувати з відповідача належним чином завірену копію рішення конференції (загальних зборів) трудового колективу щодо їх обрання, а також зобов`язати відповідача надати інформацію стосовно наявності або відсутності рішення профспілкового комітету про дострокове виведення зі складу виборного органу його членів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у зв`язку з припиненням трудових відносин із закладом охорони здоров`я.

Керуючись статтями 81, 84 ЦПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Слов`янська центральна районна лікарня» надати Дніпровському апеляційному суду в строк до 10травня 2023року належним чином завірену копію Статуту Професійної спілки працівників охорони здоров`я України в редакції, який діяв на час проведення профспілковим комітетом Комунального некомерційного підприємства «Слов`янська центральна районна лікарня» засідання 04 червня 2021 року.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Слов`янська центральна районна лікарня» належним чином завірену копію рішення конференції (загальних зборів) трудового колективу щодо обрання членів профспілкового комітету КНП «Слов`янська центральна районна лікарня», які брали участь в засіданні комітету 04 червня 2021 року.

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Слов`янська центральна районна лікарня» надати інформацію стосовно наявності або відсутності рішення профспілкового комітету первинної профспілкової організації Комунального некомерційного підприємства «Слов`янська центральна районна лікарня» про дострокове виведення зі складу виборного органу його членів ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у зв`язку з припиненням трудових відносин із закладом охорони здоров`я.

Відкласти розгляд справи на 17 травня 2023 року о 12 годині 10 хвилин, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити для виконання Комунальному некомерційному підприємству «Слов`янська центральна районна лікарня».

Роз`яснити, що згідно з частинами 6, 7, 8, 10 статті 84 Цивільного процесуального кодексу України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Головуючий: О.О. Тимченко

Судді: О.А. Мірута

Я.В. Хейло

Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено28.04.2023
Номер документу110458915
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення з роботи, поновлення на роботі та виплату грошових коштів, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 25 лютого 2021 року

Судовий реєстр по справі —243/8106/20

Постанова від 17.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Корчиста О. І.

Постанова від 26.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні