Постанова
від 27.04.2023 по справі 285/993/23
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 285/993/23

провадження № 1-кс/0285/437/23

27 квітня 2023 року м. Звягель

Слідча суддяНовоград-Волинськогоміськрайонного судуЖитомирської області ОСОБА_1 ,за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду

клопотання слідчого слідчого відділення Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 ,

погоджене прокурором Звягельської окружної прокуратури ОСОБА_4

про тимчасовий доступ до речей і документів

по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022062240000065 від 09.12.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (далі матеріали ЄРДР),

ВСТАНОВИЛА:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, в якому просив надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі-Податкова), щодо суб`єкта господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: документів щодо щомісячної сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, інформації стосовно працевлаштованих осіб (форми 23 ДР, 24ДР) під час виконання договору №110 від 28.11.2019 по об`єкту Ремонтно-реставраційні роботи пам`ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру на АДРЕСА_1 за період з 28.11.2019 по теперішній час, з можливістю зробити їх копії та вилучити у електронній формі за допомогою оптичного лазерного диску.

Своє клопотанняобґрунтовує тим,що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 юридична адреса АДРЕСА_2 , при виконанні будівельних робіт по об`єкту «Ремонтно-реставраційні роботи пам`ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру на АДРЕСА_1 » внесли до офіційних документів актів форми КБ-2в завідомо неправдиві відомості щодо об`ємів та вартості виконаних робіт, що спричинило тяжкі наслідки.

За результатами проведеної ІНФОРМАЦІЯ_3 перевірки закупівлі за вказаним об`єктом встановлено фінансові порушення, що призвели до матеріальної шкоди (збитків) на загальну суму 5655053,79 грн.

Згідно матеріалів перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » завищено вартість та обсяги робіт внаслідок включення в акти приймання виконаних будівельних робіт та витрат, які не відповідають істотним умовам договору № 110 про виконання робіт та в свою чергу відсутні в договірній ціні, в тендерній документації, в тендерній пропозиції, в проектно-кошторисній документації, яка отримала позитивний експертний висновок, на підставі якої здійснювалась вищезгадана закупівля.

З метою досягнення повноти, всебічності під час розслідування даного кримінального провадження необхідно встановити обставини, які мають істотне значення для кримінального провадження, виникла необхідність в отриманні вказаної інформації, яка знаходиться у володінні Податкової.

Слідчий в заяві просив справу розглянути без його участі, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Представник Податкової, за клопотанням сторони кримінального провадження (слідства), не повідомлявся про розгляд справи на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.2ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Речі і документи, про тимчасовий доступ до яких просить слідчого суддю ініціатор клопотання, міститьохоронювану законом таємницю в розумінніст.162 КПК України.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так, з наявного в матеріалах справи витягу з ЄРДР, в сукупності з іншими долученими документами, встановлено, що в провадженні досудового органу перебувають матеріали кримінального провадження по факту складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки.

Слідчий довів, що запитувані документи перебувають у володінні Податкової. Запитувані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ, необхідні для проведення судових експертиз та аналізу їх щодо відповідності вимогам законодавства України.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини кримінального провадження, на які вказав ініціатор клопотання та які передбачається довести за допомогою документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення їх копій, а також враховуючи кримінально-правову кваліфікацію розслідуваного злочину, слідча суддя вважає, що без вилучення копій документів про тимчасовий доступ до яких просить ініціатор клопотання, не можливо досягнути мети отримання такого доступу, атому дає розпорядження про можливість вилучення зазначених копій документів.

З огляду на наведене, клопотання є обґрунтованим, підтверджується матеріалами справи, а тому підлягає задоволенню в повному обсязі.

Відповідно дост. 166 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, має право надати дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160, 162, 163,164,165,166 КПК України, слідча суддя,-

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчого відділення Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 та за їх дорученням працівникам УСР в Житомирській області: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 та працівникам оперативного підрозділу Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області: ОСОБА_17 , ОСОБА_18 ,

тимчасовий доступ до документів (з можливістю зробити їх копії та вилучити у електронній формі за допомогою оптичного лазерного диску), щодо суб`єкта господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: документів щодо щомісячної сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, інформації стосовно працевлаштованих осіб (форми 23 ДР, 24 ДР) під час виконання договору №110 від 28.11.2019 по об`єкту Ремонтно-реставраційні роботи пам`ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру на АДРЕСА_1

за період з 28.11.2019 по 27.04.2023,

що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її винесення до 27.05.2023 включно.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню, у разі її невиконання слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110496306
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —285/993/23

Постанова від 20.02.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Постанова від 25.08.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Постанова від 15.05.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Постанова від 15.05.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Постанова від 27.04.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Постанова від 09.03.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Васильчук Л. Й.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні