Постанова
від 02.09.2010 по справі 6/98-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" вересня 2010 р. Справа № 6/98-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засідан ні справу

за заявою: Державної п одаткової інспекції у Новотр оїцькому районі, ідентифікац ійний код 34174276, вул. Гагаріна, 14, с мт. Новотроїцьк Херсонської області,

до: Фізичної особи-підп риємця ОСОБА_1, ідентифіка ційний номер НОМЕР_1, АДР ЕСА_1,

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: не прибув;

від боржника: не прибув;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутств о порушена ухвалою суду від 12. 08.2010 р.

Кредитор висунув вимогу п ро визнання боржника банкрут ом відповідно до процедур, пе редбачених ст. 48-49 та ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Ініціюючий кредитор заяви в грошові вимоги до боржника в розмірі 180,00 грн. Боржник у суд ове засідання не прибув, не на дав суду відзив на заяву.

Боржник ОСОБА_1 - є суб' є ктом підприємницької діяльн ості, зареєстрований Новотро їцькою районною державною ад міністрацією 22.11.2004 р., реєстраці йний номер НОМЕР_2, іденти фікаційний номер НОМЕР_1. Реєстрація місце проживання боржника - АДРЕСА_1.

Заборгованість є узгоджен ою в розумінні Закону Україн и № 2181, Закону "Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування та є безспірною в р озумінні Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” та визнається судом.

Боржником не сплачується з аборгованість перед кредито ром з липня 2007 р., підприємницьк а діяльність припинена, дока зів сплати заборгованості до суду не надано, що відповідно до п. 4 ст. 48 Закону є підставою д ля визнання громадянина-підп риємця банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Суд зазначає, що відповідно до ст. 1 Закону банкрутство - це визнана господарським судо м неспроможність боржника в ідновити свою платоспроможн ість та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не і накше як через застосування ліквідаційної процедури.

Оцінивши фактичні обстави ни справи та матеріали справ и у відповідності до ст.43 ГПК У країни суд визнає, що задовол ьнити вимоги кредитора можли во не інакше як через застос ування до боржника процедур и, передбаченої Законом.

Відповідно до п. 7 ст. 48 Закону постанова господарського су ду про визнання громадянина- підприємця банкрутом та нака з (виконавчий документ) про зв ернення стягнення на майно г ромадянина-підприємця напра вляються судовому виконавцю для здійснення реалізації м айна банкрута. Продажу підля гає все майно громадянина-пі дприємця, за винятком майна г ромадянина-підприємця, на як е згідно з цивільним процесу альним законодавством Украї ни не може бути звернено стяг нення.

Відповідно до ч. 3 п. 7 ст. 48 Зако ну кошти, отримані від продаж у майна громадянина-підприєм ця, визнаного банкрутом, а так ож наявні у нього кошти у готі вковій формі вносяться на де позитний рахунок нотаріальн ої контори та використовують ся за рішенням господарськог о суду, який визнав громадяни на-підприємця банкрутом.

Згідно п. 1 ст. 5 Закону провад ження у справах про банкрутс тво регулюється цим Законом, Господарським процесуальни м кодексом України, іншими за конодавчими актами України.

Суд зазначає, що з моменту в ведення в дію ст. 48 Закону зако нодавство України зазнало зм ін, що призвело до колізії між нормами законів, а саме Закон у України "Про виконавче пров адження" та Закону "Про нотарі ат".

Враховуючи, що вказані прав ила п. 7 ст. 48 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” не відповідаю ть порядку звернення стягнен ня на майно боржника, що встан овлений відповідно до Закону України “Про виконавче пров адження”, суд вирішує цю колі зію на користь Закону Україн и “Про виконавче провадження ” та застосовує його норми як Закон, що є спеціальним і визн ачає умови і порядок виконан ня рішень судів, що відповідн о до закону підлягають приму совому виконанню та визначає для зарахування коштів деп озитний рахунок Державної ви конавчої служби.

Керуючись п. 3 ст. 18, п. 3 ст. 18-1 Зак ону України “Про виконавче п ровадження”, ст.47-49 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”, 86 ГПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимог и Державної податкової інспе кції у Новотроїцькому районі в сумі 180,00 грн.

2. Визнати банкрутом громад янина-підприємця ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НО МЕР_1, АДРЕСА_1.

3. Відкрити ліквідаційну п роцедуру.

4. Надати Відділу державної виконавчої служби Новотроїц ького райуправління юстиції наказ такого змісту: Стягнут и з банкрута ОСОБА_1, ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 , АДРЕСА_1, заборгованість у сумі 180,00 грн. (сто вісімдесят гривень 00 копійок) на депозит ний рахунок Державної викона вчої служби шляхом звернення стягнення на все майно та кош ти банкрута, за винятком майн а, на яке згідно з цивільним пр оцесуальним законодавством України не може бути звернен о стягнення.

Отримані з банкрута ОСОБ А_1 грошові кошти направити на задоволення вимог кредит ора Державної податкової інс пекції у Новотроїцькому райо ні, ідентифікаційний код 34174276, в ул. Гагаріна, 14, смт. Новотроїць ке Херсонської області.

5. Зобов'язати Державну вико навчу службу Новотроїцького РУЮ Херсонської області при закінченні виконавчого пров адження негайно повідомити п ро це господарський суд.

6. Постанову надіслати: кре дитору; боржнику; ВДВС Новотр оїцького РУЮ; державному реє стратору; Херсонському облас ному сектору з питань банкру тства.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.09.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу11049667
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/98-б-10

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні