Ухвала
від 26.04.2023 по справі 369/9522/20
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/9522/20

Провадження №2/369/247/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.04.2023 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Дубас Т.В.,

при секретарі Житар А.А.,

за участю представника позивача Вітко О.Ю., Заверухи І.Л.,

представника відповідача ТОВ «Міжнародна

комерційна телерадіокомпанія (ICTV) Андрусяка І.П.,

розглянувши у закритому засіданні клопотання представника позивача Громадянина СполученогоКоролівства ВеликоїБританії таПівнічної Ірландії ОСОБА_1 адвокатаЗаверухи ІгоряЛеонідовича прозалучення співвідповідача за позовом Громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Філліпс Лоуренц до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія (ICTV), Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНОЛІЯ ТВ» про захист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Громадянина СполученогоКоролівства ВеликоїБританії таПівнічної Ірландії ОСОБА_1 адвокатаЗаверухи ІгоряЛеонідовича прозалучення співвідповідача за позовом Громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Філліпс Лоуренц до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія (ICTV), Товариства з обмеженою відповідальністю «МАГНОЛІЯ ТВ» про захист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди.

До суду представником позивача було подано клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «СТАРЛАЙТ МЕДІА».

У судове засідання 26.04.2023 представники позивачів з`явилися. Клопотання підтримали та просили суд клопотання задовольнити.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна комерційна телерадіокомпанія (ICTV) в судове засідання з`явився. Проти задоволення клопотання про залучення співвідповідача заперечував та просив суд відмовити у задоволенні.

Інші учасники в судове засідання не з`явилися. Про час, дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали поданого клопотання, вважає, що воно є таким, що підлягає задоволенню.

За змістом положеньст.51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Виходячи з предмету спору та суб`єктного складу сторін, суд, з урахуванням положеньст.51 ЦПК України, а також правової позиції Великої Палати Верховного Суду від 05.06.2018 року за № 910/856/17, приходить до висновку про необхідність залучення співвідповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАРЛАЙТ МЕДІА».

Керуючисьст. 51 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача Громадянина Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії ОСОБА_1 адвоката Заверухи Ігоря Леонідовича про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «СТАРЛАЙТ МЕДІА» (ідентифікаційний код юридичної особи 33295632, місцезнаходження: вул. Паньківська, 11, м.Київ).

Копію цієї ухвали та копію позовної заяви з додатками надіслати співвідповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «СТАРЛАЙТ МЕДІА».

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

У відповідності до ч. 4ст. 178 ЦПК України, зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

У відповідності до ч. 1ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву, а саме - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду виготовлено 27.04.2023.

Суддя Тетяна ДУБАС

Дата ухвалення рішення26.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110497151
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —369/9522/20

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 26.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні