Ухвала
від 25.04.2023 по справі 569/7136/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/7136/23

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

25 квітня 2023 року м.Рівне Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Бучко Т.М.

розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Агротехноекобуд" до ОСОБА_1 , Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області про скасування реєстрації, визнання недійсним договору купівлі-продажу,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідачів, в якому просить скасувати здійснену 31 серпня 2022 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області реєстрацію за ОСОБА_1 на навантажувач телекскопічний згідно свідоцтва про реєстрацію машини серії НОМЕР_1 від 31 серпня 2022 року; визнати недійсним з моменту його укладення договір купівлі-продажу транспортного засобу, укладений 27 серпня 2022 року між ТОВ "Агротехноекобуд" в особі директора Кричфалушій Р.І. та ОСОБА_1 .

Вивченням матеріалів поданої заяви на предмет дотримання цивільного процесуального законодавства під час звернення до суду встановлено таке.

Відповідно до ч.1 ст.19 Цивільного процесуального кодексу України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають із цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Отже, у порядку цивільного судочинства можуть розглядатися будь-які справи, у яких хоча б одна зі сторін, як правило, є фізичної особою, якщо їх вирішення не віднесено до інших видів судочинства.

Відповідно до ч.1 ст.5 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси.

Згідно з ч.1 ст.19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема спорах фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження йог рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

За положеннями ч.2 ст.20 КАС України окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

За змістом позовної заяви, позивач заявив позовну вимогу про визнання недійсним договору купівлі-продажу транспортного засобу, укладеного між ТОВ "Агротехноекобуд" та ОСОБА_1 , який підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Натомість, позовна вимога про скасування здійсненої Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області реєстрації за ОСОБА_1 на навантажувач телекскопічний згідно підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, оскільки спір про скасування рішення про реєстрацію речового права на майно є публічно-правовим.

Відповідно до ст.20 ЦПК України не допускається об`єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом.

Згідно з п.2 ч.4 ст.185 ЦПК України заява повертається у випадку, коли порушено правила об`єднання позовних вимог (крім випадків, в яких є підстави для застосування положень ст.188 цього кодексу).

Враховуючи порушенняпозивачем призверненні зпозовом досуду правилоб`єднання позовнихвимог,позовну заявуналежить повернутипозивачеві.

На підставі наведеного та керуючись ст.19, 20, 185, 260, 261, 353, 354 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Агротехноекобуд" до ОСОБА_1 , Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області про скасування реєстрації,визнання недійснимдоговору купівлі-продажу - повернути позивачеві.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому повна ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110498192
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —569/7136/23

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні