Ухвала
від 28.04.2023 по справі 463/662/23
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 463/662/23

№ провадження 2/453/286/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

та призначення її до підготовчого засідання

28 квітня 2023 року суддя Сколівського районного суду Львівської областіЯсінський Ю.Є. розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), з участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог: Органу опіки та піклування Личаківської районної державної адміністрації Львівської міської ради в особі Відділу «Служба у справах дітей» Личаківського району управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про позбавлення батьківських прав та встановлення опіки над малолітніми дітьми, -

в с т а н о в и в:

25.04.2023 року до Сколівського районного суду Львівської області надійшла справа (№463/662/23) з Личаківського районного суду м. Львова.

Справу передано судді Ясінському Ю.Є. для вирішення питання про відкриття провадження у справі, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями

Представник позивача звернулась до суду з позовом до відповідача про позбавлення батьківських прав та встановлення опіки над малолітніми дітьми.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України та у відповідності до ст. 19 ЦПК України повинна розглядатися у порядку цивільного судочинства.

Таким чином, підстави для залишення поданої позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження за такою позовною заявою, у суду відсутні.

З урахуванням того, що спір виник з сімейних відносин, відповідно до вимог п.1 ч.4ст.274 ЦПК Українисправа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.19,175,177,187,274 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), з участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог: Органу опіки та піклування Личаківської районної державної адміністрації Львівської міської ради в особі Відділу «Служба у справах дітей» Личаківського району управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про позбавлення батьківських прав та встановлення опіки над малолітніми дітьми.

Призначити підготовче засіданняна 15 годину 04 липня 2023 рокув приміщенні Сколівського районного суду Львівської області за адресою: 82600, Львівська область, м. Сколе, вул. Д. Галицького, 8.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно дост. 83 ЦПК Українипозивач повинен подати суду докази разом з поданням позовної заяви, а відповідачразом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Третя особа у справі вправі подати пояснення щодо позову або відзиву із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову у порядку, визначеному ст 181 ЦПК України у строк, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення їм позовної заяви чи відзиву.

Роз`яснити сторонам про наявність обов`язку повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі в справі, тощо.

Копію ухвали, копію позовної заяви з доданими документами, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1320/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Є. Ясінський

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено01.05.2023
Номер документу110528206
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та встановлення опіки над малолітніми дітьми

Судовий реєстр по справі —463/662/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Гирич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні