Ухвала
від 01.05.2023 по справі 536/733/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/733/23

Провадження № 2/536/423/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

01 травня 2023 року м. Кременчук

Суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Река А.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 до Приватного акціонерного товариства «Кременчуцький колісний завод», яке розташоване за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, проїзд Ярославський, буд.8, про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,-

Встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Кременчуцького районного суду Полтавської області з позовною заявою про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні до Приватного акціонерного товариства «Кременчуцький колісний завод», в якій просить стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі та середній заробіток за весь період затримки розрахунку по день ухвалення судового рішення.

Частинами 1 та 2 ст.187ЦПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Позовна заява підсудна Кременчуцькому районному суду Полтавської області згідно ч. 1 ст. 28 ЦПК України, відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

З огляду на характер спірних правовідносин, та у відповідності до п.2 ч. 4 ст.19 ЦПК України, вищевказана цивільна справа підлягає розгляду за правилами спрощеного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, з власної ініціативи суду розгляд справи може проводитись в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Звертаючись до суду позивач також просить суд витребувати у відповідача копію наказу про прийняття на роботу ОСОБА_1 , копію наказу про його звільнення, довідку про середню заробітну плату ОСОБА_1 за останній календарний рік та довідку про суму боргу по невиплаченій заробітній платі ОСОБА_1 .

Згідно ч.1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом.

З огляду на викладене, з метою повного з`ясування обставин цивільної справи та її розгляд у строки, передбачені чинним законодавством, суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,81, 175,177,185-186,187,274,277, 279 ЦПК України, -

Ухвалив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Кременчуцький колісний завод» про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу 5-тиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст. 178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Призначити розгляд справи по суті з викликомсторін на 09 год. 30 хв. 31 травня 2023 року.

Витребувати з Приватного акціонерного товариства «Кременчуцький колісний завод» належним чином завірені копії наказу про прийняття на роботу ОСОБА_1 , копію наказу про його звільнення, довідку про середню заробітну плату ОСОБА_1 за останній календарний рік та довідку про суму боргу по невиплаченій заробітній платі ОСОБА_1 .

Витребувані документи направити на адресу суду у строк до31 травня 2023 року.

Роз`яснити, що у відповідності до положень ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Повідомити учасників справи про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Також повідомити, що всі документи (заяви, відзив на позов, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@km.pl.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (39600, Полтавська область, м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 31).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://km.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяА. С. Река

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено03.05.2023
Номер документу110543096
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —536/733/23

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні