Ухвала
від 27.04.2023 по справі 127/8058/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/8058/23

Провадження №1-кс/127/3237/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотання прокурора Вінницької окружної прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Вінницької окружної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання мотивовано тим, що Вінницькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42023022110000104 від 08.03.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України щодо можливого привласнення службовими особами суб`єктів господарювання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків збройної агресії російської федерації, при виконанні робіт щодо ремонту приміщень, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів.

Так, до Вінницької окружної прокуратури надійшло звернення Громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відповідно до якого в 2022 році ІНФОРМАЦІЯ_3 на проведення робіт з капітального ремонту укриттів та відновлення пошкоджених об`єктів, внаслідок збройної агресії російської федерації, виділено понад 30 млн. грн., з яких значна частина коштів привласнена підрядниками, шляхом штучного завищення вартості будівельних матеріалів та, як наслідок, збільшення суми виконаних робіт.

Проведеним вивченням рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 від 23.12.2022 № 1352 «Про затвердження звіту про витрачання коштів резервного фонду бюджету ІНФОРМАЦІЯ_5 за січень-листопад 2022 року», а також рішення ІНФОРМАЦІЯ_6 від 09.03.2023 № 482 «Про проєкт рішення міської ради «Про звіт щодо виконання бюджету ІНФОРМАЦІЯ_5 за 2022 рік та внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2021 №706 «Про бюджет ІНФОРМАЦІЯ_5 на 2022 рік»» встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в 2022 році перераховано кошти суб`єктам господарювання за виконання наступних робіт: капітальний ремонт даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації на загальну суму 2 579 210, 94 грн.

Для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні, досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, виникла необхідність у тимчасовому доступі до наступних документів: Рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 та/або ІНФОРМАЦІЯ_6 з додаткам,и відповідно до яких приймались рішення про здійснення видатків на капітальний ремонт даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; акти технічного обстеження, звіти з технічного обстеження, або інші документи, що складалися з метою фіксації пошкоджень об`єкта нерухомості, з додатками; договори з суб`єктами господарювання щодо розробки проектно-кошторисної документації, проектно-кошторисна документація (робочі проекти, кошториси, договірна ціна, підсумкові відомості ресурсів, паспорти на обладнання, інші наявні документи, договори на виготовлення ПКД, акти здачі-прийняття, документи щодо оплати); документація, що стосується проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті реконструкції, виготовлення робочого проекту, проведення розрахунків (договори, акти прийому-передачі робіт, послуг, документи що підтверджують розрахунки, тощо); договори підряду (інші договори) предметом яких є капітальний ремонт даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 / АДРЕСА_3 з метою виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації; акти приймання виконання виконаних робіт форми КБ-2в, КБ-3, або інших форм, які стосуються проведення зазначених робіт, підсумкові відомості ресурсів до них; платіжні доручення; які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 , (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), тому слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів.

В судовезасідання прокурорне з`явився,подав заявупро розглядклопотання уйого відсутність.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені завчасно та належним чином, тому відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання прокурора, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містять в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так як іншим способом неможливо отримати документи та речі зазначені у клопотанні, тому слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх завірені копії (провести виїмку).

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл дозвіл прокурорам Вінницької окружної прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та/або слідчим Вінницького районного управління поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до належним чином завірених копій наступних документів щодо проведення капітального ремонту даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, зокрема: Рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 та/або ІНФОРМАЦІЯ_6 з додатками, відповідно до яких приймались рішення про здійснення видатків на капітальний ремонт даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ; акти технічного обстеження, звіти з технічного обстеження, або інші документи, що складалися з метою фіксації пошкоджень об`єкта нерухомості, з додатками (схеми, фото, тощо); договори з суб`єктами господарювання щодо розробки проектно-кошторисної документації, проектно-кошторисна документація (робочі проекти, кошториси, договірна ціна, підсумкові відомості ресурсів, паспорти на обладнання, інші наявні документи, договори на виготовлення ПКД, акти здачі-прийняття, документи щодо оплати); документація, що стосується проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті реконструкції, виготовлення робочого проекту, проведення розрахунків (договори, акти прийому-передачі робіт, послуг, документи що підтверджують розрахунки, тощо); договори підряду (інші договори) предметом яких є капітальний ремонт даху житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 / АДРЕСА_3 з метою виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації; акти приймання виконання виконаних робіт форми КБ-2в, КБ-3, або інших форм, які стосуються проведення зазначених робіт, підсумкові відомості ресурсів до них; платіжні доручення, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_4 , (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу110560814
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/8058/23

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні