Ухвала
від 28.04.2023 по справі 127/12105/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/12105/23

Провадження №1-кс/127/4761/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2023 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняслідчого відділу СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023020000000208 від 07.03.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадові особи Дочірнього підприємства "Тиврівський райагроліс" Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Віноблагроліс" код ЄДРПОУ 36242358, перебуваючи в злочинній змові, зловживаючи службовим становищем в супереч вимогам чинного законодавства організували незаконну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян, а саме директор ДП "Тиврівський райагроліс" ОСОБА_4 , вступивши у злочинну змову із лісником ДП "Тиврівський райагроліс" ОСОБА_5 , та працівник цього ж підприємства ОСОБА_6 , з метою власного збагачення організували корупційну схему вимагання неправомірної вигоди від суб`єктів господарської діяльності та громадян за безперешкодний відпуск лісоматеріалів.

А саме, здійснюється вимагання грошових коштів поверх офіційної ціни за лісоматеріали у виді твердих порід дерев в сумі понад 2500 гривень, а також відпуск транспортних засобів із лісоматеріалами по попередній товарно-транспортній накладній та попередніх бірках. Тобто за один день видається товарно-транспортна накладна на один транспортний засіб із лісоматеріалами, а відвантажується по факту два чи три транспортні засоби із лісоматеріалами під попередню накладну.

Так, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою відшукання і вилучення грошових коштів отриманих в якості неправомірної вигоди, документів що стали підставою для відпуску деревини на дільниці підприємства, товарно-транспортних накладних та бирок на деревину, реєстр бирок, які використовувались для відпуску деревини та реєстр ТТН щодо відпуску деревини з 01.01.2023 по теперішній час, прибуткових касових ордерів, видаткових ордерів, бухгалтерської документації, банківських карток, мобільних телефонів, записників чи блокнотів із чорновими записами, виникла необхідність у проведенні обшуку транспортного засобу марки «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», білого кольору, номерний знак НОМЕР_1 , VIN- НОМЕР_2 , який на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився з невідомих суду причин, повідомлений належним чином.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, дійшов до висновку, що клопотання не обґрунтоване, а тому задоволенню не підлягає.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

З огляду на вищевикладене, оскільки слідчий не з`явився в судове засідання, не обґрунтував клопотання в достатній мірі та не довів підстав для його задоволення, слідчий суддя вважає, що у задоволені клопотання слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання слідчого відділу СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку транспортного засобу марки «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», білого кольору, номерний знак НОМЕР_1 , VIN- НОМЕР_2 , який на праві приватної власності належить ОСОБА_5 - відмовити.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу110560859
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/12105/23

Ухвала від 28.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні