Ухвала
від 27.04.2023 по справі 127/11912/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/11912/23

Провадження №1-кс/127/4695/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2023 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023020000000208 від 07.03.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Дочірнього підприємства "Тиврівський райагроліс" Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Віноблагроліс" код ЄДРПОУ 36242358, перебуваючи в злочинній змові, зловживаючи службовим становищем в супереч вимогам чинного законодавства організували незаконну схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян, а саме директор ДП "Тиврівський райагроліс" ОСОБА_5 , вступивши у злочинну змову із лісником ДП "Тиврівський райагроліс" ОСОБА_6 , та працівник цього ж підприємства ОСОБА_7 , з метою власного збагачення організували корупційну схему вимагання неправомірної вигоди від суб`єктів господарської діяльності та громадян за безперешкодний відпуск лісоматеріалів.

А саме, здійснюється вимагання грошових коштів поверх офіційної ціни за лісоматеріали у виді твердих порід дерев в сумі понад 2500 гривень, а також відпуск транспортних засобів із лісоматеріалами по попередній товарно-транспортній накладній та попередніх бірках. Тобто за один день видається товарно-транспортна накладна на один транспортний засіб із лісоматеріалами, а відвантажується по факту два чи три транспортні засоби із лісоматеріалами під попередню накладну.

Так, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою відшукання і вилучення грошових коштів отриманих в якості неправомірної вигоди, документів що стали підставою для відпуску деревини на дільниці підприємства, товарно-транспортних накладних та бирок на деревину, реєстр бирок, які використовувались для відпуску деревини та реєстр ТТН щодо відпуску деревини з 01.01.2023 по теперішній час, прибуткових касових ордерів, видаткових ордерів, бухгалтерської документації, наказів про призначення та посадові обов`язки посадових осіб Дочірнього підприємства "Тиврівський райагроліс" Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Віноблагроліс", банківських карток, мобільних телефонів, записників чи блокнотів із чорновими записами, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на житловий будинок з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві спільної часткової власності ОСОБА_6 .

На підставі наведеного, враховуючи те, що в житловому будинку з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві спільної часткової власності ОСОБА_6 , можуть знаходитись речі, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази, тому керуючись ст. 110, ч. 3 ст. 208, ст. 234 КПК України, слідчий звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у житловому будинку з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 належить на праві спільної часткової власності ОСОБА_6 ,можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити

Надати слідчому відділу СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні, дозвіл на проведення обшуку житлового будинку з прибудовами, господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення грошових коштів отриманих в якості неправомірної вигоди, документів що стали підставою для відпуску деревини на дільниці підприємства, товарно-транспортних накладних та бирок на деревину, реєстр бирок, які використовувались для відпуску деревини та реєстр ТТН щодо відпуску деревини з 01.01.2023 по теперішній час, прибуткових касових ордерів, видаткових ордерів, бухгалтерської документації, наказів про призначення та посадові обов`язки посадових осіб Дочірнього підприємства "Тиврівський райагроліс" Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Віноблагроліс", банківських карток, мобільних телефонів, записників чи блокнотів із чорновими записами.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу110589529
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/11912/23

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 27.04.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні