Ухвала
від 03.05.2023 по справі 484/1812/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/484/102/23

Справа № 484/1812/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.05.2023 Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

у складі: головуючого судді Шикері І.А.

за участю секретаря судових засідань - Туркалової І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Первомайську Миколаївської області, цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Сікорський Микола Миколайович, заінтересована особа: Первомайська міська рада Миколаївської області про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини -

ВСТАНОВИВ:

Заявниця звернулась до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області з заявою про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Ухвалою судді від 06.04.2023 відкрито провадження у зазначеній справі та призначене судове засідання на 03.05.2023 на 09.00 год.

01.05.2023 від представника заявниці - адвоката Сікорського М.М. до суду надійшло клопотання про заміну неналежної заінтересованої особи у справі - Первомайської міськоїради Миколаївськоїобласті належною - Синюхинобрідською сільською радою Первомайського району Миколаївської області, оскільки первісну заінтересовану особу було зазначено помилково, так як спадкове майно перебуває на території Чаусівської сільської ради, яка входить до складу Синюхинобрідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, то суд вважає за необхідне, за аналогією Закону, застосувати положення ст. 51 ЦПК України.

За вимогами ч.1 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За таких обставин, беручи до уваги те, що Первомайська міська рада Миколаївської області була залучена до участі у даній справі помилково, оскільки спадкове майно перебуває на території Чаусівської сільської ради, яка входить до складу Синюхинобрідської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, клопотання представника заявниці про заміну неналежної заінтересованої особи, підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 51, 259,260, 293,294 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Замінити неналежну заінтересовану особу - Первомайську міськураду Миколаївськоїобластіу справі, провадження № 2-о/484/102/23 за заявою ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Сікорський Микола Миколайович, заінтересована особа: Первомайська міська рада Миколаївської області про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, належною заінтересованою особою - Синюхинобрідською сільською радою Первомайського району Миколаївської області.

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Сікорський Микола Миколайович, заінтересована особа: Синюхинобрідська сільськарада Первомайськогорайону Миколаївськоїобласті про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини відкласти на 05.07.2023 на 11.30 год.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня проголошення ухвали.

Повний текст судового рвшення виготовлено 03.05.2023.

СУДДЯ І.А.ШИКЕРЯ

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено04.05.2023
Номер документу110589793
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —484/1812/23

Рішення від 19.07.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні