Ухвала
від 03.05.2023 по справі 363/5155/19
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" травня 2023 р. Справа № 363/5155/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про затвердження мирової угоди

03 травня 2023 рокуВишгородський районний суд Київської області в складі:

Головуючого судді -Баличевої М.Б.

при секретарі -Редкач М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Вишгороді заяву сторін про затвердження мирової угоди у цивільній справі позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Вишгородської міської ради, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Левчук Ольга Борисівна про поділ майна набутого за час шлюбу,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

03 травня 2023 року до суду сторонами подано заяву про укладення мирової угоди, закриття провадження у справі, до якої долучена мирова угода, підписана сторонами.

Даною мировою угодою сторони домовились про наступне:

1.За ОСОБА_4 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами загальною площею 423,8 кв.м., житловою 146,5 кв.м. по АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0104 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0,1224 га розташовану за адресою: АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку кадастровий номер 3221888802:38:091:0004 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель і споруд, площею 0,0603 га за адресою:

АДРЕСА_2 .За ОСОБА_3 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок загальною площею 330,2кв.м., житловою 133,4 кв.м. з господарськими будівлями та спорудами: господарчий блок «Б»; колонка, 1; огорожа, 12-21; підпірна стінка , IV; покриття, II, III; сарай, Г; будівля водонапірної башти, Д; навіс, Е; навіс, Є; навіс, Ж; по АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0103 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0, 1220 га за адресою: АДРЕСА_1 ;

3.За ОСОБА_2 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок загальною площею загальною площею 59,2 кв.м., житловою 27,0кв.м. з господарськими будівлями та спорудами: навіс, Б; гараж, В; огорожа, 1-4; стінка підпірна, I; по АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0002 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, площею 0,1194га за адресою: АДРЕСА_1 .

4. Грошова компенсація в розмірі 561608,50 грн. (п`ятсот шістдесят одну тисячу шістсот вісім гривень 50коп.) в порядку поділу спільно майна подружжя у справі № 363/5155/19 сплаті ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 не підлягає.

5. ОСОБА_2 здійснює відчуження ОСОБА_1 , шляхом укладення договору дарування, належних їй на підставі Постанови Київського апеляційного суду від 17 листопада 2022 року у справі № 757/45036/15-ц 1/2 частини об`єкта незавершеного будівництва (реконструкції) кафе-бару літ. А, А1, а-2, а2, загальною площею 329,7 кв.м., будівельних та оздоблювальних матеріалів, використаних для будівництва прибудови кафе-бару літ. А2, площею 71,3 кв.м., гаражу, площею 57,2 кв.м., літ. Б, споруд № 1-13, І, ІІ, ІІІ, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 (далі об`єкта нерухомого майна).

6. В день затвердження судом цієї Мирової угоди ОСОБА_2 передає ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) нотаріально посвідчену довіреність зі строком дії - 6 (шість) місяців, якою надає ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) усі необхідні повноваження для здійснення державної реєстрації на ім`я ОСОБА_2 вказаного у пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна,а також для укладення та підписання від її імені договору дарування цього об`єкта нерухомого майна на користь ОСОБА_1 . Факт передачі довіреності ОСОБА_2 ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) може бути підтверджений поштовими документами про відправлення цінного листа з описом вкладення на адресу ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) або розпискою останнього про отримання довіреності, які є належними та достатніми доказами факту передачі довіреності. Після здійснення державної реєстрації вказаного у пункті 5 цієї угоди об`єкта нерухомого майна на ім`я ОСОБА_2 , ОСОБА_1 (або його представник) передає ОСОБА_2 витяг з державного реєстру прав на нерухоме майно, а після укладення та підписання від її імені договору дарування цього об`єкта нерухомого майна примірник договору дарування(для врегулювання податкових зобов`язань).

7. Всі витрати, що пов`язані з державною реєстрацією вказаного в пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна, а також підготовкою, укладенням та нотаріальним посвідченням договору відчуження (дарування) цього об`єкта нерухомого майна, несе ОСОБА_1 .

8. ОСОБА_2 зобов`язується протягом 6 (шести) місяців з дня затвердження судом даної Мирової угоди не вчиняти щодо вказаного в пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна будь-яких правочинів, які б зумовили виникнення права власності та/або будь яких інших майнових прав на цей об`єкт нерухомого майна у будь-яких інших осіб, окрім ОСОБА_1 .

9. У разі не передачі ОСОБА_2 ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) в день затвердження судом цієї Мирової угоди визначеної у пункті 6 цієї Мирової угоди нотаріально посвідченої довіреності або у разі скасування ОСОБА_2 визначеної у пункті 6 цієї Мирової угоди нотаріально посвідченої довіреності до закінчення строку її дії,а також у разі порушення ОСОБА_2 визначеного у пункті 8 цієї Мирової угоди зобов`язання, зі ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 стягується штраф у сумі 2671245,50 грн (два мільйони шістсот сімдесят одна тисяча двісті сорок п`ять гривень 50коп.).

Для стягнення штрафу:

стягувач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_4 ;

боржник - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , місце проживання: АДРЕСА_4 .

10. Понесені кожною зі Сторін судові витрати у справі № 363/5155/19 у повному обсязі покладаються на ту Сторону, яка вже понесла ці витрати, та відшкодуванню іншою Стороною не підлягають.

Сторони в судове засідання не з`явилися, подали заяви у якій просили проводити розгляд справи за їх відсутню, заяву про затвердження мирової угоди підтримали в повному обсязі.

Суд, вивчивши зміст поданої сторонами мирової угоди та заяву сторін про її затвердження, оцінивши наявні у справі письмові докази, повно та всебічно встановивши обставини справи, приходить до висновку про те, що подана сторонами мирова угода підлягає затвердженню судом, з огляду на наступне.

Відповідно до частини сьомоїстатті 49 ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

За змістом частини першоїстатті 207 ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (частина другастатті 207 ЦПК України).

Частиною четвертоюстатті 207 ЦПК Українивстановлено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Крім того, частиною п`ятою статті 207 ЦПК України встановлено, що суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: 1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або 2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди та підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди. Наслідки затвердження цієї мирової угоди сторонам відомі.

Уся інформація, викладена в цій мировій угоді, сприймається сторонами як повною мірою достовірна. Кожна сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена в цій мировій угоді.

Відповідно до вимогстатті 208 ЦПК Українивиконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленимЗаконом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони позивачем, з другої сторони відповідачами, в зв`язку з укладенням мирової угоди сторони погодили, що їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди передбаченіст. 256 ЦПК України.

Відповідно до вимог пункту п`ятого частини першоїстатті 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

За невиконання умов цієї мирової угоди сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують прав, свобод чи інтересів кожної зі сторін, суд вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Оскільки мирову угоду було укладено до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, то на підставі ч. 1ст. 142 ЦПК Українипозивачу необхідно повернути з Державного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні позову.

Керуючись статтями49,207,208,255,256 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву сторін про затвердження мирової угоди у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Вишгородської міської ради, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Левчук Ольга Борисівна про поділ майна набутого за час шлюбу - задовольнити.

Затвердити мировуугоду,укладену міжпозивачем ОСОБА_1 та відповідачами ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , відповідно до якої сторони у справі вирішили врегулювати спір на основі взаємних поступок, які можуть стосуватися лише прав та обов`язків сторін та предмета позову, обговоривши між собою предмет позову внаслідок чого дійшли висновку про можливість закінчення розгляду даного спору мирним шляхом та укладення між сторонами мирової угоди на таких умовах:

1. За ОСОБА_4 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами загальною площею 423,8 кв.м., житловою 146,5 кв.м. по АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0104 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0,1224 га розташовану за адресою: АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку кадастровий номер 3221888802:38:091:0004 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель і споруд, площею 0,0603 га за адресою:

АДРЕСА_2 . За ОСОБА_3 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок загальною площею 330,2кв.м., житловою 133,4 кв.м. з господарськими будівлями та спорудами: господарчий блок «Б»; колонка, 1; огорожа, 12-21; підпірна стінка , IV; покриття, II, III; сарай, Г; будівля водонапірної башти, Д; навіс, Е; навіс, Є; навіс, Ж; по АДРЕСА_1 ;

-земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0103 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, площею 0, 1220 га за адресою: АДРЕСА_1 ;

3. За ОСОБА_2 визнається право особистої приватної власності на наступне майно:

-житловий будинок загальною площею загальною площею 59,2 кв.м., житловою 27,0кв.м. з господарськими будівлями та спорудами: навіс, Б; гараж, В; огорожа, 1-4; стінка підпірна, I; по АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку, кадастровий номер 3221888802:38:091:0002 з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських будівель, площею 0,1194га за адресою: АДРЕСА_1 .

4. Грошова компенсація в розмірі 561608,50 грн. (п`ятсот шістдесят одну тисячу шістсот вісім гривень 50коп.) в порядку поділу спільно майна подружжя у справі № 363/5155/19 сплаті ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 не підлягає.

5. ОСОБА_2 здійснює відчуження ОСОБА_1 , шляхом укладення договору дарування, належних їй на підставі Постанови Київського апеляційного суду від 17 листопада 2022 року у справі № 757/45036/15-ц 1/2 частини об`єкта незавершеного будівництва (реконструкції) кафе-бару літ. А, А1, а-2, а2, загальною площею 329,7кв.м., будівельних та оздоблювальних матеріалів, використаних для будівництва прибудови кафе-бару літ. А2, площею 71,3 кв.м., гаражу, площею 57,2 кв.м., літ. Б, споруд № 1-13, І, ІІ, ІІІ, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_3 (далі об`єкта нерухомого майна).

6. В день затвердження судом цієї Мирової угоди ОСОБА_2 передає ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 )нотаріально посвідчену довіреність зі строком дії - 6 (шість) місяців, якою надає ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 )усі необхідні повноваження для здійснення державної реєстрації на ім`я ОСОБА_2 вказаного у пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна,а також для укладення та підписання від її імені договору дарування цього об`єкта нерухомого майна на користь ОСОБА_1 . Факт передачі довіреності ОСОБА_2 ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 )може бути підтверджений поштовими документами про відправлення цінного листа з описом вкладення на адресу ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) або розпискою останнього про отримання довіреності, які є належними та достатніми доказами факту передачі довіреності. Після здійснення державної реєстрації вказаного у пункті 5 цієї угоди об`єкта нерухомого майна на ім`я ОСОБА_2 , ОСОБА_1 (або його представник) передає ОСОБА_2 витяг з державного реєстру прав на нерухоме майно, а після укладення та підписання від її імені договору дарування цього об`єкта нерухомого майна примірник договору дарування(для врегулювання податкових зобов`язань).

7. Всі витрати, що пов`язані з державною реєстрацією вказаного в пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна, а також підготовкою, укладенням та нотаріальним посвідченням договору відчуження (дарування) цього об`єкта нерухомого майна, несе ОСОБА_1 .

8. ОСОБА_2 зобов`язується протягом 6 (шести) місяців з дня затвердження судом даної Мирової угоди не вчиняти щодо вказаного в пункті 5 цієї Мирової угоди об`єкта нерухомого майна будь-яких правочинів, які б зумовили виникнення права власності та/або будь яких інших майнових прав на цей об`єкт нерухомого майна у будь-яких інших осіб, окрім ОСОБА_1 .

9. У разі не передачі ОСОБА_2 ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_1 ) в день затвердження судом цієї Мирової угоди визначеної у пункті 6 цієї Мирової угоди нотаріально посвідченої довіреності або у разі скасування ОСОБА_2 визначеної у пункті 6 цієї Мирової угоди нотаріально посвідченої довіреності до закінчення строку її дії,а також у разі порушення ОСОБА_2 визначеного у пункті 8 цієї Мирової угоди зобов`язання, зі ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 стягується штраф у сумі 2671245,50 грн (два мільйони шістсот сімдесят одна тисяча двісті сорок п`ять гривень 50коп.).

Для стягнення штрафу:

стягувач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання: АДРЕСА_4 ;

боржник - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , місце проживання: АДРЕСА_4 .

10. Понесені кожною зі Сторін судові витрати у справі № 363/5155/19 у повному обсязі покладаються на ту Сторону, яка вже понесла ці витрати, та відшкодуванню іншою Стороною не підлягають.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Вишгородської міської ради, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Левчук Ольга Борисівна про поділ майна набутого за час шлюбу- закрити.

Ухвала про затвердження Мирової угоди є виконавчим документом відповідно до частини другої статті 208 ЦПК України, пункту 2 частини першоїстатті 3 Закону України «Про виконавче провадження»та може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 ЦПК України.

Позивач: ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_5 )

Відповідач: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_5 ),

ОСОБА_3 ( АДРЕСА_6 ),

ОСОБА_4 ( АДРЕСА_7 )

Хотянівської сільської ради Вишгородського району Київської області (07363, Київська область, Вишгородський район, с. Хотянівка, вул. Деснянська, 9)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Левчук Ольга Борисівна ( АДРЕСА_8 )

Суддя М.Б. Баличева

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110600367
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл майна набутого за час шлюбу

Судовий реєстр по справі —363/5155/19

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 11.03.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 07.08.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні