Ухвала
від 02.05.2023 по справі 372/1245/21
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1245/21

Провадження 1-кс-500/23

ухвала

Іменем України

02 травня 2023 року м.Обухів

Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області в місті Обухів Київської області клопотання старшого слідчогослідчого відділуОбухівського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Київськійобласті майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області, про надання дозволу на затримання

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку смт. Рокитне, Київської області, громадянку України, яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судима,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Обухівського районного суду Київської області знаходяться матеріали кримінального провадження №12020110250000253 відносно ОСОБА_5 , що підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч ч. 1 ст. 357, ч.ч. 1, 4, 5 ст. 185, ч.ч. 1, 2 ст. 364-1, ч.ч. 1, 2 ст. 200 КК України, з яких відомо, що ОСОБА_5 наказом (розпорядженням) № 506 від 28.02.2017 року директора ОСОБА_6 прийнято на роботу на посаду заступника головного бухгалтера ТОВ «Сетагро» (код ЄДРПОУ 36486464, Київська область, Рокитнянський район, смт. Рокитне, вул. Вокзальна 177).

Згідно посадової інструкції заступника головного бухгалтера, затвердженої Директором ТОВ «Сетагро» ОСОБА_6 :п.п. 1.1. Заступник головного бухгалтера належить до професійної групи «Керівники нижчого рівня»;п.п. 1.3. Заступник головного бухгалтера безпосередньо підпорядковується головному бухгалтеру та керівнику товариства;п.п. 1.4. Заступник головного бухгалтера здійснює управління працівниками бухгалтерії;п.п. 2.1. Забезпечує ведення бухгалтерського обліку, дотримуючись єдиних методологічних засад, встановлених ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в України», з урахуванням особливостей діяльності підприємства і технології оброблення облікових даних;-п.п. 2.2. Організовує роботу бухгалтерської служби, контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій;п.п. 2.3. Вимагає від підрозділів,служб та працівників забезпечення неухильного дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів;п.п 2.4. Вживає всіх необхідних заходів для запобігання несанкціонованому та непомітному виправленню записів у первинних документах і регістрах бухгалтерського обліку та збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну;п.п. 2.5. Забезпечує складання на основі даних бухгалтерського обліку фінансової звітності підприємства, підписання її та подання в установлені строки користувачам;п.п. 2.6. Здійснює заходи щодо надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства;п.п. 2.7. Бере участь у підготовці та поданні інших видів періодичної звітності, які передбачають підпис головного бухгалтера, до органів вищого рівня у відповідності з нормативними актами, затвердженими формами та інструкціями;п.п. 2.9. Здійснює контроль за веденням касових операцій, раціональним та ефективним використанням матеріальних, трудових та фінансових ресурсів;п.п. 2.10 Бере участь у проведенні інвентаризаційної роботи на підприємстві, оформленні матеріалів, пов`язаних з нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства;п.п. 2.11. Забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах;п.п. 2.12. Організує роботу з підготовки пропозицій для власника (керівника) підприємства щодо;п.п. 2.12.7. забезпечення збереження майна, раціонального та ефективного використання матеріальних, трудових та фінансових ресурсів, залучення кредитів та їх погашення;

Заступник головного бухгалтера несе відповідальність:;п.п. 4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов`язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України про працю;п.п. 4.2. За правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України;п.п. 4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України;п.п. 4.4. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов`язків, вчинення інших дій, що спричинили майнові та матеріальні збитки товариству несе повну матеріальну відповідальність перед товариством за спричинені такими діями збитки.

5. Заступник головного бухгалтера повинен знати:

-п.п. 5.1. Закони України, Укази Президента України, постанови, розпорядження, рішення Кабінету Міністрів України, Національного банку України, Державної податкової адміністрації України з питань правових засад регулювання господарської діяльності підприємства.

-п.п. 5.2. Положення (стандарти) бухгалтерського обліку та інші нормативно-правові акти Міністерства фінансів України щодо порядку ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, а також методичні документи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади щодо галузевих особливостей застосування положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

-п.п. 5.3. Основи технології виробництва продукції, порядок оформлення операцій і організацію документообігу за розділами обліку, форми і порядок розрахунків, порядок приймання, зарахування на баланс, зберігання і витрат коштів, товарно-матеріальних та інших цінностей.

-п.п. 5.4. Правила проведення інвентаризацій активів та зобов`язань.

Частиною 3 ст. 18 КК України визначено, що службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також постійно чи тимчасово обіймають в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, або виконують такі функції за спеціальним повноваженням, яким особа наділяється повноважним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, центральним органом державного управління із спеціальним статусом, повноважним органом чи повноважною службовою особою підприємства, установи, організації, судом або законом

Отже, зважаючи на обсяг повноважень, ОСОБА_5 , на час вчинення кримінального правопорушення (злочину) обіймала в ТОВ «Сетагро» посаду, пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, тобто відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України мала статус службової особи.

Згідностаті 139 КЗпП Українипрацівники зобов`язані працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження власника уповноваженого ним органу, додержувати трудової і технологічної дисципліни вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна власника, з яким укладено трудовий договір

Так, у червні 2017 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала з шухляди стола бухгалтера ТОВ «Сетагро» ОСОБА_8 , яка відповідала за збереження та використання вказаних карт, пластикову паливну карту № 486002837, яка перебувала у користуванні ПП «РЕД БУЛ» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. Оскільки, виходячи з вищевикладеного, що паливна карта № 486002837 є приватним документом, який знаходиться на підприємстві, ОСОБА_5 здійснила викрадення приватного документа ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «СКФ», а саме паливної карти № 486002837, який перебув у користуванні ПП «РЕД БУЛ».

В подальшому у період часу із 15.06.2017 по 04.10.2017 ОСОБА_5 діючи умисно, з корисливих мотивів, незаконно та таємно використовувала пластикову паливну карту № 486002837 ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «СКФ» та пін-код до неї на автозаправних станціях, визначених договором № ТДСКФ/СК/ПО/001-15490, для придбання(викрадення) дизельного пального за допомогою вказаної старт-карти для заправки службового автомобіля марки «Renault LOGAN» державний номер НОМЕР_1 для використання в особистих цілях з метою отримання для себе неправомірної вигоди.

Таким чином, ОСОБА_5 , діючи умисно, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, незаконно використовувала пластикову паливну карту № НОМЕР_2 на автозаправних станціях, визначених договором № ТДСКФ/СК/ПО/001-15490, для придбання дизельного пального на загальну кількість 987,58 літрів за допомогою вказаної старт-карти для заправки автомобілів, що перебувала у користуванні ПП «РЕД БУЛ»., чим завдала ПП «РЕД БУЛ» майнової шкоди на загальну суму 25156,88 гривень.

Так, у червні 2017 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала пластикову паливну карту № НОМЕР_2 , яка перебувала у користуванні ПП «РЕД БУЛ» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. В подальшому у період часу із 14.08.2017 по 20.05.2018 ОСОБА_5 діючи умисно, з корисливих мотивів, незаконно та таємно у невстановленому місці та часі передала невстановленій пластикову паливну карту № 486002837 ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «СКФ» та пін-код до неї для подальшого використання на автозаправних станціях, визначених договором № ТДСКФ/СК/ПО/001-15490, для придбання(викрадення) дизельного пального за допомогою вказаної паливної карти для заправки автомобілів третіх осіб з метою отримання для себе та невстановленої особи неправомірної вигоди, після чого третіми особами було здійснено заправки дизельного палива. Таким чином, ОСОБА_5 та невстановлена слідством особа, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою групою осіб, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, незаконно передала пластикову паливну карту № НОМЕР_2 третім особам, які в свою чергу використовували її на автозаправних станціях, визначених договором № ТДСКФ/СК/ПО/001-15490, для придбання дизельного пального на загальну кількість 14032,5 літрів за допомогою вказаної старт-карти для заправки автомобілів, що перебувала у користуванні ПП «РЕД БУЛ»., чим завдали ПП «РЕД БУЛ» майнової шкоди у на загальну суму 357225,59 гривень, чим нанесли збитку підприємству на вказану суму, що є великим розміром, так як дана сума в двісті п`ятдесят і більше разів, а саме в 446 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Так, у вересні 2017 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала з шухляди стола бухгалтера ТОВ «Сетагро» ОСОБА_8 , яка відповідала за збереження та використання вказаних карт, пластикову паливну карту № НОМЕР_3 , яка перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. Оскільки, виходячи з вищевикладеного, що паливна карта № 7825990000724974 є приватним документом, який знаходиться на підприємстві, ОСОБА_5 здійснила викрадення приватного документа ТОВ «НАФТОТРЕЙД РЕСУРС», який перебув у користуванні ТОВ «Сетагро».

У вересні 2017 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала пластикову паливну карту № НОМЕР_3 , яка перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. В подальшому у період часу із 19.09.2017 по 31.05.2018 ОСОБА_5 діючи умисно, з корисливих мотивів, незаконно та таємно у невстановленому місці та часі передала невстановленій особі пластикову паливну карту № 7825990000724974 ТОВ «НАФТОТРЕЙД РЕСУРС» та пін-код до неї для подальшого використання на автозаправних станціях, визначених договором № ПК06157, для придбання(викрадення) дизельного пального за допомогою вказаної паливної карти для заправки автомобілів третіх осіб з метою отримання для себе та невстановленої особи неправомірної вигоди, після чого третіми особами було здійснено заправки дизельного палива. Таким чином, ОСОБА_5 та невстановлена слідством особа, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою групою осіб, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, незаконно передала пластикову паливну карту № НОМЕР_3 третім особам, які в свою чергу використовували її на автозаправних станціях, визначених договором № ПК06157, для придбання дизельного пального на загальну кількість 23291,730 літрів за допомогою вказаної старт-карти для заправки автомобілів, що перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро», чим завдали ТОВ «Сетагро» майнової шкоди у на загальну суму 564 958,73 гривень, чим нанесли збитку підприємству на вказану суму, що є особливо великим розміром, так як дана сума в шістсот і більше разів, а саме в 706 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Так, у червні 2018 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала з шухляди стола бухгалтера ТОВ «Сетагро» ОСОБА_8 , яка відповідала за збереження та використання вказаних карт пластикову паливну карту № НОМЕР_4 , яка перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. Оскільки, виходячи з вищевикладеного, що паливна карта № 7825990000743757 є приватним документом, який знаходиться на підприємстві, ОСОБА_5 здійснила викрадення приватного документа ТОВ «НАФТОТРЕЙД РЕСУРС», який перебув у користуванні ТОВ «Сетагро».

Так, у червні 2018 року, в період робочого часу з 09:00 по 18:00, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область, Рокитнянський район, с. Ольшаниця, пров. Піонерський 2, який на праві приватної власності належить співзасновнику ТОВ «Сетагро» ОСОБА_7 , діючи умисно, користуючись відсутністю власника та сторонніх осіб шляхом вільного доступу таємно викрала пластикову паливну карту № НОМЕР_4 , яка перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро» та ознайомилася з пін-кодом вказаної картки. В подальшому у період часу із 13.06.2018 по 18.08.2018 ОСОБА_5 діючи умисно, з корисливих мотивів, незаконно та таємно у невстановленому місці та часі передала невстановленій особі пластикову паливну карту № 7825990000743757 ТОВ «НАФТОТРЕЙД РЕСУРС» та пін-код до неї для подальшого використання на автозаправних станціях, визначених договором № ПК06157, для придбання(викрадення) дизельного пального за допомогою вказаної паливної карти для заправки автомобілів третіх осіб з метою отримання для себе та невстановленої особи неправомірної вигоди, після чого третіми особами було здійснено заправки дизельного палива. Таким чином, ОСОБА_5 та невстановлена слідством особа, діючи умисно, повторно, за попередньою змовою групою осіб, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, незаконно передала пластикову паливну карту № НОМЕР_4 третім особам, які в свою чергу використовували її на автозаправних станціях, визначених договором № ПК06157, для придбання дизельного пального на загальну кількість 11411,650 літрів за допомогою вказаної старт-карти для заправки автомобілів, що перебувала у користуванні ТОВ «Сетагро», чим завдали ТОВ «Сетагро» майнової шкоди у на загальну суму 296 454,45 гривень, чим нанесли збитку підприємству на вказану суму, що є особливо великим розміром, так як дана сума в шістсот і більше разів, а саме в 336 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Так,у березні2017року,точної датидосудовим розслідуваннямне встановлено ОСОБА_5 , яка була заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро» (код ЄДРПОУ 36486464), будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», вступила у злочинну змову з невстановленою слідством особою, спільно з якою розробила злочинний план, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використовуючи всупереч інтересам юридичної особи приватного права шляхом зловижання своїми повноваженнями за наступних обставин. У період часу з 03.03.2017 по 13.08.2018, реалізуючи свій злочинний умисел маючи вільний доступ до банківського рахунку ТОВ «Сетагро» № НОМЕР_5 відкритого у АТ «УкрСиббанк», в період робочого часу з 09:00 по 18:00 перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область,Рокитнянський район,с.Ольшаниця,пров.Піонерський 2,який направі приватноївласності належитьспівзасновнику ТОВ«Сетагро» ОСОБА_7 за допомогою компютерної техніки, електроного ключа-доступу до рахунку ТОВ «Сетагро» та системи «Клієнт-банк», всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метоюодержання неправомірноївигоди для ТОВ «Євродеталь» (код ЄДРПОУ 39444372), а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядом оплати за запчастини за фіктивними документами фінансово-господарської діяльності, перерахувала на банківський рахунок ТОВ «Євродеталь» № НОМЕР_6 , що відкритий в АТ «Райффайзен Банк Аваль» грошові кошти товариства, які в подальшому ТОВ «Євродеталь» та невстановлена слідством особа,використали навласний розсуд. Тобто, ОСОБА_5 , перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро» у період часу з робочого часу з 09:00 по 18:00 будучи заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро», у період з 03.03.2017по 13.08.2018 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем, усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метоюодержання неправомірноївигоди для ТОВ «Євродеталь» (код ЄДРПОУ 39444372), а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядомоплати зазапчастини зафіктивними документамифінансово-господарськоїдіяльності,перерахувала набанківський рахунокТОВ «Євродеталь»№ НОМЕР_6 ,що відкритийв АТ«Райффайзен БанкАваль» грошовікошти товариства на загальну суму 289 190,97 гривень,чим завдалатяжких наслідківохоронюваним закономправам таінтересам юридичнійособі, так як дана сума в двісті п`ятдесят і більше разів, а саме в 361 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того,у липні2017року,точної датидосудовим розслідуваннямне встановлено ОСОБА_5 , яка була заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро» (код ЄДРПОУ 36486464), будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», вступила у злочинну змову з невстановленою слідством особою, спільно з якою розробила злочинний план, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використовуючи всупереч інтересам юридичної особи приватного права шляхом зловижання своїми повноваженнями за наступних обставин. У період часу з 28.07.2017 по 14.05.2018, реалізуючи свій злочинний умисел маючи вільний доступ до банківського рахунку ТОВ «Сетагро» № НОМЕР_5 відкритого у АТ «УкрСиббанк», в період робочого часу з 09:00 по 18:00 перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область,Рокитнянський район,с.Ольшаниця,пров.Піонерський 2,який направі приватноївласності належитьспівзасновнику ТОВ«Сетагро» ОСОБА_7 за допомогою компютерної техніки, електроного ключа-доступу до рахунку ТОВ «Сетагро» та системи «Клієнт-банк», всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метоюодержання неправомірноївигоди для ФОП « ОСОБА_9 » (ІПН НОМЕР_7 ), а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядом оплати за запчастини за фіктивними документами фінансово-господарської діяльності, перерахувала на банківський рахунок ФОП « ОСОБА_9 » № НОМЕР_8 , що відкритий в АТ «Райффайзен Банк Аваль» грошові кошти товариства, які в подальшому ФОП « ОСОБА_9 » та невстановлена слідством особа,використали навласний розсуд. Тобто, ОСОБА_5 , перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро» у період часу з робочого часу з 09:00 по 18:00 будучи заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро», у період з 28.07.2017по 14.05.2018 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем, усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метою одержання неправомірної вигоди для ФОП « ОСОБА_9 », а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядомоплати зазапчастини зафіктивними документамифінансово-господарськоїдіяльності,перерахувала набанківський рахунокФОП « ОСОБА_9 »№ НОМЕР_8 ,що відкритийв АТ«Райффайзен БанкАваль» грошовікошти товариства на загальну суму 272 089,24 гривень,чим завдалатяжких наслідківохоронюваним закономправам таінтересам юридичнійособі, так як дана сума в двісті п`ятдесят і більше разів, а саме в 340 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того,у серпні2017року,точної датидосудовим розслідуваннямне встановлено ОСОБА_5 , яка була заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро» (код ЄДРПОУ 36486464), будучи обізнана з положеннями ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», вступила у злочинну змову з невстановленою слідством особою, спільно з якою розробила злочинний план, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використовуючи всупереч інтересам юридичної особи приватного права шляхом зловживання своїми повноваженнями за наступних обставин.

У період часу з 02.08.2017 по 05.05.2018, реалізуючи свій злочинний умисел маючи вільний доступ до банківського рахунку ТОВ «Сетагро» № НОМЕР_5 відкритого у АТ «УкрСиббанк», в період робочого часу з 09:00 по 18:00 перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро»(де знаходилось бухгалтерія ТОВ «Сетагро» та ПП «РЕД БУЛ») розташованої за адресою: Київська область,Рокитнянський район,с.Ольшаниця,пров.Піонерський 2,який направі приватноївласності належитьспівзасновнику ТОВ«Сетагро» ОСОБА_7 за допомогою комп`ютерної техніки, електронного ключа-доступу до рахунку ТОВ «Сетагро» та системи «Клієнт-банк», всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метоюодержання неправомірноївигоди для ФОП « ОСОБА_10 » (ІПН НОМЕР_9 ), а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядом оплати за запчастини за фіктивними документами фінансово-господарської діяльності, перерахувала на банківський рахунок ФОП « ОСОБА_10 » № НОМЕР_10 , що відкритий в АТ КБ «Приватбанк» грошові кошти товариства, які в подальшому ФОП « ОСОБА_10 » та невстановлена слідством особа, використали на власний розсуд. Тобто, ОСОБА_5 , перебуваючи у будівлі бухгалтерії групи компаній «Сетагро» у період часу з робочого часу з 09:00 по 18:00 будучи заступником головного бухгалтера ТОВ «Сетагро», у період з 02.08.2017по 05.05.2018 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, всупереч положень посадової інструкції та положень ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», зловживаючи своїмслужбовим становищем, усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно з корисливих мотивів, з метою одержання неправомірної вигоди для ФОП « ОСОБА_9 », а саме грошових коштів ТОВ «Сетагро» під виглядомоплати зазапчастини зафіктивними документамифінансово-господарськоїдіяльності,перерахувала набанківський рахунокФОП « ОСОБА_10 »№ НОМЕР_10 ,що відкритийв АТКБ «Приватбанк»грошові коштитовариства на загальну суму 193 693,90 гривень,чим завдалаістотної охоронюванимзаконом правамта інтересамюридичній особі, так як дана сума у сто разів, а саме в 193 разів перевищує установлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

24.02.2021 прокурором визначено підслідність у даному кримінальному провадженні за слідчим відділом Обухівського РУП ГУ НП в Київській області.

11.03.2021 ОСОБА_5 повідомлено про підозру, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 357, ч.ч. 1, 4, 5 ст. 185, ч.ч. 1, 2 ст. 364-1, ч.ч. 1, 2 ст. 200 КК України.

Обґрунтованість підозри ОСОБА_5 у вчиненні вище вказаного злочину підтверджується зібраними під час досудового розслідування доказами, а саме:

-фінансово-господарськими документами ТОВ «Сетагро», ПП «Ред Бул», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «СКФ», ТОВ «НАФТОТРЕЙД РЕСУРС», ФОП « ОСОБА_11 ».

-протокол оглядупрограмного забезпеченнясистеми контролютранспорту «Глобус»,сайтів постачальниківпального та інформації щодо телефонних дзвінків ОСОБА_5

- протоколами огляду банківських документів ФОП « ОСОБА_10 », ФОП « ОСОБА_9 », ТОВ «Євродеталь».

- протоколом обшуку автомобіля від 04.01.2019;

- висновком комп`ютерно-технічної експертизи №9/609 від 22.11.2018 року;

- висновком судово-економічної експертизи №1-10/06/2020-сее від 10.06.2020 року;

- показаннями свідків;

- речовими доказами та іншими матеріалами кримінального провадження у своїй сукупності.

Підставою для застосування щодо підозрюваної ОСОБА_5 запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні нею кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 357, ч.ч. 1, 4, 5 ст. 185, ч.ч. 1, 2 ст. 364-1, ч.ч. 1, 2 ст. 200 КК України, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави стороні обвинувачення вважати, що підозрювана може здійснити дії, передбачені п.п. 1, 3, 4 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Згідно норми ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали подання, дане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно статті 187 КПК України встановлено, що у разі неприбуття підозрюваного, обвинуваченого за судовим викликом і відсутності у слідчого судді, суду на початок судового засідання відомостей про поважні причини, що перешкоджають його своєчасному прибуттю, слідчий суддя, суд має право постановити ухвалу про привід підозрюваного, обвинуваченого, якщо він не з`явився для розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді застави, домашнього арешту чи тримання під вартою, або ухвалу про дозвіл на його затримання з метою приводу, якщо ухвала про привід не була виконана.

На час розгляду клопотання у суду відсутні дані про поважність неявки підозрюваного у судове засідання, він відсутній за місцем реєстрації, його місце перебування не відоме, а тому враховуючи вищезазначене вважаю, що є достатні підстави для надання дозволу на затримання підозрюваного, так як останній переховується від органів досудового розслідування, а також він може вчинити дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені у статті 177 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.42,131,132,176-178,183,187-190,372 КПК України,

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваної ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку смт. Рокитне, Київської області, громадянку України, яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судиму, з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після затримання підозрюваної доставити до Обухівського районного суду Київської області не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання, а також негайно вручити копію даної ухвали підозрюваній.

Ухвала втрачає законну силу з моменту приводу підозрюваної ОСОБА_5 чи по закінченню шести місяців із дати постановлення ухвали 02 листопада 2023 року, або відкликання її прокурором.

Ухвала постановлена за клопотанням старшого слідчогослідчого відділуОбухівського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Київськійобласті майору поліції ОСОБА_3 .

Копію ухвали направити для виконання до Обухівського РУП Головного управління національної поліції України в Київській області та контролю прокурору Обухівської окружної прокуратури Київської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110605659
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на затримання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку смт. Рокитне, Київської області, громадянку України, яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судима

Судовий реєстр по справі —372/1245/21

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 02.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 02.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 01.12.2022

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 10.06.2022

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 06.06.2022

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 26.11.2021

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні