Ухвала
від 04.05.2023 по справі 202/3261/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3261/23

Провадження № 2/202/1238/2023

УХВАЛА

про участь учасника справи

у судовому засіданні в режимі відеоконференції

04 травня 2023 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Мачуського О.М.,

за участю секретаря судового засідання Карасьової Г.І.,

розглянувши заяву представника Координаційного центру з надання правової допомоги Соломахи А.В. про участь учасника судового процесу у судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Координаційного центру з надання правової допомоги, третя особа: Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, про визнання протиправними та скасування наказів про припинення простою та організацію роботи,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Індустріального районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа № 202/3261/23 за позовом ОСОБА_1 до Координаційного центру з надання правової допомоги, третя особа: Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, про визнання протиправними та скасування наказів про припинення простою та організацію роботи.

Від представника відповідача Координаційного центру з надання правової допомоги надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Деснянському районному суду міста Києва.

Перевіривши матеріали справи в межах вирішуваного питання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Із заяви та матеріалів цивільної справи вбачається, що місцезнаходження відповідача Координаційного центру з надання правової допомоги, зареєстровано за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73. Представник відповідача також знаходиться у м. Київ, а тому не має можливості прибувати в судові засіданні до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.

З огляду на те, що розгляд справи передбачає участь відповідача у розгляді справи, шляхом участі в судовому засіданні, зокрема, в режимі відеоконференції, враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, для забезпечення права на участь в розгляді справи, є доцільним здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції.

З урахуванням наведеного, суд доходить висновку про доцільність задоволення клопотання представника відповідача та забезпечення проведення судових засідань в режимі відеоконференції, проведення яких доручити Деснянському районному суду міста Києва.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Судові засідання з розгляду цивільної справи № 202/3261/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Координаційного центру з надання правової допомоги, третя особа: Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, про визнання протиправними та скасування наказів про припинення простою та організацію роботи проводити в режимі відеоконференції, за участю представника відповідача - Координаційного центруз наданняправової допомоги (код ЄДРПОУ 38259562, адреса: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73)

Доручити забезпечення проведення відеоконференції Деснянському районномусуду містаКиєва (02225, м. Київ, пр. Червоної Калини, буд. 5-В).

Представнику відповідача - Координаційного центру з надання правової допомоги з`явитися до Деснянського районногосуду містаКиєва для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Зобов`язати відповідальну особу Деснянського районногосуду містаКиєва перевірити документи, що посвідчують особу та підтверджують повноваження представника відповідача, а також перебувати з ним до закінчення судового засідання.

Копію ухвали негайно надіслати до Деснянського районногосуду містаКиєва та представнику Координаційного центру з надання правової допомоги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Мачуський

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110622214
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення простою та організацію роботи

Судовий реєстр по справі —202/3261/23

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні