Ухвала
від 03.05.2023 по справі 607/17133/22
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.05.2023 Справа №607/17133/22

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого В.М. Братасюка

за участі секретаря М.О. Мокрій

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі позов Приватного підприємства УкрМедіка до ОСОБА_1 про відшкодування завданої шкоди, - в с т а н о в и в :

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває позовна заява Приватного підприємства УкрМедіка до ОСОБА_1 про відшкодування завданої шкоди в сумі 289570, 08 гривень .

На адресу суду надійшло клопотання представника позивачки про залишення позову без розгляду .

Згідно п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, Суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду якщо позивач допочатку розглядусправи посуті подавзаяву прозалишення позову без розгляду.

Розгляд справи по суті не розпочато, а відтак заява представника ПП ОСОБА_2 про залишення позовної заяви без розгляду підлягає до задоволення.

Також представник позивача в заяві виклав клопотання про повернення сплаченої суми судового збору.

За правилами п. 4 ч.1 ст. 7 ЗУ «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків,якщо такізаяви абоскарги залишенібез розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Оскільки позов ПП ОСОБА_2 залишено без розгляду за клопотанням представника позивачки, правові підстави до повернення сплаченої суми судового збору відсутні.

Керуючись п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України ,-

у х в а л и в :

Позов Приватного підприємства УкрМедіка до ОСОБА_1 про відшкодування завданої шкоди залишити без розгляду.

В задоволенні клопотання про повернення сплачену суми судового збору відмовити.

Ухвала набирає законної сили через п`ятнадцять днів з дня проголошення, якщо не була подана апеляційна скарга. У разі подання апеляційної скарги, ухвала набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду у 15-денний строк з дня проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії.

Головуючий суддяВ. М. Братасюк

Дата ухвалення рішення03.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110633427
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданої шкоди

Судовий реєстр по справі —607/17133/22

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні