Ухвала
від 27.04.2023 по справі 752/3422/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

№ справи: 752/3422/20

№ апеляційного провадження: 22-ц/824/3646/2023

Головуючий у суді першої інстанції: Хоменко В.С.

Доповідач у суді апеляційної інстанції: Немировська О.В.

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2023 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів:

головуючого - Немировської О.В.

суддів - Махлай Л.Д., Ящук Т.І.

секретар - Ольшевський П.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Паритет»</a>, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Український Бізнес Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Український Бізнес Банк», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання припиненим договору іпотеки, за заявою ОСОБА_1 про відмову від позову,

встановив:

позивач звернулась до суду з позовом, у якому просила визнати припиненим договір іпотеки, укладений від 15 лютого 2008 року між АТ «Український Бізнес Банк» та ОСОБА_2 , посилаючись на те, що зобов`язання за кредитним договором було виконано у повному обсязі.

Рішенням Голосіївського районного суду міста Києва від 07 лютого 2023 року у задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням, позивач подала апеляційну скаргу, в якій просить рішення скасувати та постановити нове судове рішення про задоволення позовних вимог, посилаючись на порушення норм матеріального та процесуального права, невідповідність висновків суду обставинам справи.

26 квітня 2023 року до суду апеляційної інстанції надійшла заява ОСОБА_1 про відмову від позову.

Згідно з ч. 1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Частиною 2 даної статті визначено, що до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Зі змісту поданої заяви вбачається, що наразі позивач вважає за доцільне відмовитись від позову, а наслідки відмови від позову та закриття провадження у справі їй відомі та зрозумілі.

Положеннями ст. 373 ЦПК України визначено, що в суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони - укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу. Якщо заява про відмову від позову чи мирова угода сторін відповідають вимогам статей 206, 207 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 377 ЦПК України судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, підлягає скасуванню в апеляційному порядку повністю або частково з закриттям провадження у справі або залишенням позову без розгляду у відповідній частині з підстав, передбачених статтями 255 та 257 цього Кодексу.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за необхідне заяву задовольнити, прийняти відмову ОСОБА_1 від позову, рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 22 листопада 2022 року визнати нечинним, а провадження у справі закрити.

Керуючись ст.ст. 206, 373, 382 ЦПК України, суд

ухвалив:

заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Прийняти відмову від позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Паритет»</a>, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Український Бізнес Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Український Бізнес Банк», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання припиненим договору іпотеки.

Рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 22 листопада 2022 року визнати нечинним.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Паритет»</a>, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Український Бізнес Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Український Бізнес Банк», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання припиненим договору іпотеки- закрити.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і може бути оскаржена до Верховного Суду в касаційному порядку протягом тридцяти днів.

Повний текст ухвали виготовлено 02 травня 2023 року.

Головуючий

Судді

Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено05.05.2023
Номер документу110643125
СудочинствоЦивільне
Сутьвідмову від позову

Судовий реєстр по справі —752/3422/20

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні