Ухвала
від 04.05.2023 по справі 489/1896/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/1896/23

кримінальне провадження

№1-кс/489/526/23

УХВАЛА

04 травня 2023 р. м. Миколаїв

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

ВСТАНОВИВ:

СД ВП № 2 МРУП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023153040000090 від 16.03.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України, за фактом отримання тілесних ушкоджень ОСОБА_3 внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на території КП ММР " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Дізнавач звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КНП ММР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , а саме медичних документів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Значення вказаних документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні дізнавач обґрунтовує тим, що вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в них необхідні для проведення експертизи та встановлення ступеню тяжкості отриманих тілесних ушкоджень, та можуть бути використані як доказ.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вказані обставини, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя вважає за можливе задовольнити вказане клопотання, оскільки дізнавачем, як стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких він просить надати тимчасовий дозвіл з можливістю вилучення, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та проведення необхідних експертиз та їх можливо використати, як доказ.

При цьому обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, що містять охоронювану законом таємницю, неможливо довести іншими способами.

Керуючись ст. 159, 160, 163, 164 Кримінального процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати КНП ММР " ІНФОРМАЦІЯ_2 " за адресою: АДРЕСА_1 , надати дізнавачу СД ВП № 2 МРУП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення або належним чином завірених копій: медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та іншої медичної документації щодо проходження ОСОБА_3 лікування у зв`язку із отриманням 15.03.2023 тілесних ушкоджень на території КП ММР " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Строк дії ухвали два місяці з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, відповідно до вимог ст.166 КПК України, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу110648945
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —489/1896/23

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коновець М. С.

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коновець М. С.

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коновець М. С.

Ухвала від 04.05.2023

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коновець М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні