Ухвала
від 04.05.2023 по справі 204/2584/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/2584/23

Провадження № 2/204/1522/23

УХВАЛА

про витребування доказів

04 травня 2023 року м. Дніпро

Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого - судді Черкез Д.Л.,

за участю секретарясудового засідання Воронько А.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача

ОК «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» Олешко О.М.,

Представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5», треті особи: Дніпровська міська рада, Виконавчий комітет Новоолександрівської сільської ради, Третя дніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про скасування реєстрації права власності на майно, визнання права власності в порядку спадкування за заповітом, витребування майна, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5», треті особи: Дніпровська міська рада, Виконавчий комітет Новоолександрівської сільської ради, Третя дніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про скасування реєстрації права власності на майно, визнання права власності в порядку спадкування за заповітом, витребування майна.

04 травня 2023 року від позивача ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про витребування доказів, в якому вона просила:

- витребувати у Третьої Дніпровської державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 204/199 після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ;

- витребувати у КП ДМБТІ ДМР належним чином засвідчену копію інвентарної справи на гараж № НОМЕР_1 , та/або на гаражний кооператив «Автолюбитель-5» за адресою: АДРЕСА_1 ;

- витребувати у державного реєстратора Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради копію довідки про членство особи в кооперативі та внесення таким членом кооперативу пайового внеску в повному обсязі б/н від 20 серпня 2019 року, видавник Обслуговуючий кооперативом «Автолюбитель-5», та копію рішення Красногвардійської районної у місті Дніпропетровську ради від 20 вересня 2013 року № 176, що були підставою для прийняття рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) індексний номер 49183049 від 16 жовтня 2019 року та внесення в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно запису про право власності 33687279, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1937754812101;

- витребувати у Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» та ОСОБА_2 :копії рішень(протоколів)загальних зборівпро прийняття ОСОБА_2 учлени Обслуговуючогокооперативу «ГК«Автолюбитель-5»;копії рішень(протоколів)загальних зборівпро затвердженнясписків членівкооперативу,та іншіщо підтверджуютьведення облікугаражів тачленів кооперативуза 1995-2023роки;копію довідкипро членствоособи вкооперативі тавнесення такимчленом кооперативупайового внескув повномуобсязі б/нвід 20серпня 2019 року,видавник Обслуговуючийкооператив «Автолюбитель-5»,та копіюрішення Красногвардійськоїрайонної умісті Дніпропетровськуради від20 вересня 2013року № 176; копії платіжних документів первинного бухгалтерського обліку щодо сплати ОСОБА_2 пайового внеску в повному обсязі в кооператив «Автолюбитель-5»; копії документів, що підтверджують виникнення у родини ОСОБА_5 ( ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 , ОСОБА_7 ) гаражу № НОМЕР_1 , та що підтверджують виникнення у ОСОБА_2 первинного права на гараж № НОМЕР_1 в ОК «ГК «Автолюбитель-5»;

- витребувати у Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» повний список членів ОК «ГК «Автолюбитель-5» станом на наступні періоди: станом на час реєстрації кооперативу 1995 року; станом на 31 серпня 2007 року (подача довідки кооперативом до МБТІ); станом на 20 вересня 2013 року (винесення рішення № 176); станом на 20 серпня 2019 року (видання довідки ОСОБА_2 ); станом на 20 липня 2020 року (видання довідки в КП ДМБТІ ОСОБА_1 ); станом на 01.02.2023 року (на цей час).

Позивач в судовому засіданні клопотання про витребування доказів підтримала та просила суд його задовольнити.

Представник відповідача Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» - Олешко О.М. в судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання позивача про витребування доказів в частині їх витребування у державного реєстратора Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради. В іншій частині клопотання про витребування доказів просила вирішити на розсуд суду.

Представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання позивача про витребування доказів в частині їх витребування у державного реєстратора Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради. В іншій частині клопотання про витребування доказів просила вирішити на розсуд суду.

Представник третьої особи - Дніпровська міська рада в судове засідання не з`явився, надав до суду клопотання, в якому просив проводити розгляд справи за його відсутності.

Представники третіхосіб -Виконавчого комітетуНовоолександрівської сільськоїради таТретьої дніпровськоїдержавної нотаріальноїконтори Дніпропетровськоїобласті всудове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причин неявки суду не повідомили.

Вислухавши учасників справи, ознайомившись з клопотанням позивача та дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування таких доказів судом.

Приписами ч. 6 ст. 84 ЦПК України встановлено, щобудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно ч.ч. 1, 3 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Відповідно до ч. 2 ст. 116 ЦПК України способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Оскільки докази, які просить витребувати позивач мають значення для правильного вирішення справи та у позивача виникають труднощі з їх отриманням, суд вважає за необхідне витребувати докази у Третьої Дніпровської державної нотаріальної контори, Комунального підприємства «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» Дніпровської міської ради, державного реєстратора Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради, Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» та ОСОБА_2 , однак у обсязі меншому ніж заявлено позивачем.

Щодо витребування інвентарної справи на гаражний кооператив «Автолюбитель-5» за адресою: вул. Арбатська, 32-Г м. Дніпро суд вважає клопотання безпідставним, оскільки витребувана інформація не входить до предмета доказування.

Щодо витребування у ОСОБА_2 належним чином засвідченої копії рішень (протоколів) загальних зборів про затвердження списків членів кооперативу та інші документи, що підтверджують ведення обліку гаражів та членів кооперативу за 1995-2023 роки та копій повних списків членів ОК «ГК «Автолюбитель-5» станом на різні періоди, клопотання є безпідставним та задоволенню не підлягає, оскільки позивачем не доведено факту наявності у відповідача ОСОБА_2 витребуваних документів.

Щодо витребування у Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» повного списку членів ОК «ГК «Автолюбитель-5» станом на 01.02.2023 року (на цей час) клопотання задоволенню не підлягають, оскільки витребувана інформація не входить до предмета доказування.

Отже,клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

Також слід роз`яснити положення ч. 7 ст. 84 ЦПК України у відповідності до яких особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.84, 116 ЦПК України, -

У х в а л и В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,Обслуговуючого кооперативу«Гаражний кооператив«Автолюбитель-5»,треті особи:Дніпровська міськарада,Виконавчий комітетНовоолександрівської сільськоїради,Третя дніпровськадержавна нотаріальнаконтора Дніпропетровськоїобласті проскасування реєстраціїправа власностіна майно,визнання прававласності впорядку спадкуванняза заповітом,витребування майна задовольнити частково.

Витребувати у Третьої Дніпровськоїдержавної нотаріальноїконтори (місцезнаходження:49006,м.Дніпро,вул.Робоча,буд.22-А) належним чином засвідчену копію спадкової справи № 204/1993, заведеної після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у Комунального підприємства «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» Дніпровської міської ради (місцезнаходження: 49000, м. Дніпро, вул. Воскресенська, буд. 9) належним чином засвідчену копію інвентарної справи на гараж № НОМЕР_1 , розташований у гаражному кооперативі «Автолюбитель-5» за адресою: м. Дніпро, вул. Арбатська, 32-Г.

Витребувати у державного реєстратора Виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради (місцезнаходження: 52070, Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Новоолександрівка, вул. Сурська, 74) документи, які були підставою для прийняття рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу) індексний номер 49183049 від 16 жовтня 2019 року та внесення в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно запису про право власності 33687279, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 1937754812101, а саме:

- належним чином засвідчену копію довідки про членство особи в кооперативі та внесення таким членом кооперативу пайового внеску в повному обсязі б/н від 20 серпня 2019 року, виданої Обслуговуючим кооперативом «Автолюбитель-5»;

- належним чином засвідчену копію рішення Красногвардійської районної у місті Дніпропетровську ради від 20 вересня 2013 року № 176.

Витребувати у Обслуговуючого кооперативу «Гаражний кооператив «Автолюбитель-5» (місцезнаходження: 49047, м. Дніпро, вул. Арбатська, буд. 32-Г):

- належним чином засвідчені копії рішень (протоколів) загальних зборів про прийняття ОСОБА_2 у члени Обслуговуючого кооперативу «ГК «Автолюбитель-5»;

- належним чином засвідчені копії рішень (протоколів) загальних зборів про затвердження списків членів кооперативу та інші документи, що підтверджують ведення обліку гаражів та членів кооперативу за 1995-2023 роки;

-належним чиномзасвідчену копіюдовідки прочленство особив кооперативіта внесеннятаким членомкооперативу пайовоговнеску вповному обсязіб/нвід 20серпня 2019 року, виданої Обслуговуючим кооперативом «Автолюбитель-5»;

-належним чиномзасвідчену копіюрішення Красногвардійськоїрайонної умісті Дніпропетровськуради від20 вересня 2013року № 176;

- належним чином засвідчені копії платіжних документів первинного бухгалтерського обліку щодо сплати ОСОБА_2 пайового внеску в повному обсязі в кооператив «Автолюбитель-5»;

- належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують виникнення у ОСОБА_2 права власності на гараж № НОМЕР_1 в ОК «ГК «Автолюбитель-5»;

- повний список членів ОК «ГК «Автолюбитель-5» станом на наступні періоди: станом на час реєстрації кооперативу 1995 року; станом на 31 серпня 2007 року (подача довідки кооперативом до МБТІ); станом на 20 вересня 2013 року (винесення рішення № 176); станом на 20 серпня 2019 року (видання довідки ОСОБА_2 ); станом на 20 липня 2020 року (видання довідки в КП ДМБТІ Литвиненко В.В.).

Витребувати у ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ):

- належним чином засвідчені копії рішень (протоколів) загальних зборів про прийняття ОСОБА_2 у члени Обслуговуючого кооперативу «ГК «Автолюбитель-5»;

-належним чиномзасвідчену копіюдовідки прочленство особив кооперативіта внесеннятаким членомкооперативу пайовоговнеску вповному обсязіб/нвід 20серпня 2019 року, виданої Обслуговуючим кооперативом «Автолюбитель-5»;

-належним чиномзасвідчену копіюрішення Красногвардійськоїрайонної умісті Дніпропетровськуради від20вересня 2013року № 176;

- належним чином засвідчені копії платіжних документів первинного бухгалтерського обліку щодо сплати ОСОБА_2 пайового внеску в повному обсязі в кооператив «Автолюбитель-5».

Встановити строк виконання ухвали про витребування доказів до 27 червня 2023 року.

Роз`яснити, що у разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, сторони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин, суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвала про забезпечення доказів є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Суддя Д.Л. Черкез

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110649946
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —204/2584/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Ухвала від 07.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні