Ухвала
від 10.04.2023 по справі 183/8757/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8757/21

№ 2/183/633/23

У Х В А Л А

10 квітня 2023 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі головуючої судді Сороки О.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про вилучення доказів, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 12 січня 2022 року по справі було відкрито провадження.

Ухвалою суду від 22 лютого 2022 року, витребувано: - у виконавчому комітеті Новопокровської селищної ради (адреса: 52441, Дніпропетровська область, Дніпровський р-н, смт. Новопокровка, вул. Миру, 11) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344, дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття; -у Головного управління Держгеокадатрсу у Дніпропетровській області (адреса: 49006, м. Дніпро, вул. Філософська, 39а) інформації про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, кадастровий номер 1223255600:01:020:0001, площею 3,48 га.

16 червня 2022 року на адресу суду з виконавчого комітету Новопокровської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області надійшла відповідь на виконання ухвали суду від 22 лютого 2022 року, в якій зазначено, що відповідно до ст.. 9 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» зберігання реєстраційних справ у паперовій форсі здійснюється виключно виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського АРК значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями за місцезнаходженням відповідного майна. Тому, виконавчий комітет Новопокровської селищної ради немає права надати зазначені в ухвалі суду документи, оскільки не є зберігачами реєстраційних справ у паперовій формі.

Ухвалою суду від 27 липня 2022 року, витребувано з Новомосковської районної державної адміністрації Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Шевченка, 7) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344 дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття.

30 серпня 2022 року на адресу суду з Новомосковської районної військової адміністрації Дніпропетровської області надійшла відповідь на виконання ухвали Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 27 липня 2022 року, в якій зазначено, що реєстраційну справу по земельній ділянці за кадастровим номером 1223255600:01:020:0001 у архіві районної військової адміністрації не знайдено.

10 жовтня 2022 року представник позивача звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів, а саме просив витребувати у Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради засвідчену копію (виготовлену з матеріалів електронної реєстраційної справи Державного реєстру прав на нерухоме майно) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344 дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття.

Таке клопотання мотивоване необхідністю перевірки доказів та фактів для винесення об`єктивного рішення, зазначені відомості відносяться до предмету доказування.

Ухвалою суду від 23 листопада 2022 року, клопотання представника позивача, про витребування доказів, - задоволено.

Витребувано у Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради засвідчену копію (виготовлену з матеріалів електронної реєстраційної справи Державного реєстру прав на нерухоме майно) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344 дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття.

Відповідь до сьогоднішнього дня судом не отримана.

10 квітня 2023 року, представник позивача звернувся до суду з клопотанням про вилучення доказів, в якому просив тимчасово вилучити для дослідження судом у Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради засвідчену копію (виготовлену з матеріалів електронної реєстраційної справи Державного реєстру прав на нерухоме майно) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344 дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття.

Суд, дослідивши клопотання, матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до приписів ч. ч. 6, 7, 8, 9ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно зі ст. 143 ЦПК України заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених у суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 144 ЦПК України одним із заходів процесуального примусу є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Положеннями ч. 1 ст. 146 ЦПК України визначено, що у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Враховуючи неповідомлення зазначеним органом про неможливість подати доказ, який витребує суд, взагалі або у встановлені судом строки, з метою об`єктивного, повного та всебічного розгляду справи по суті, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача та застосувати до Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом.

Керуючись ст. ст.53, 84,143,144,146 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про вилучення доказів, - задовольнити.

Застосувати до Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом.

Тимчасово вилучити у Департаменту активів та правового забезпечення Виконавчого комітету Новомосковської міської ради (Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, 14) засвідчену копію (виготовлену з матеріалів електронної реєстраційної справи Державного реєстру прав на нерухоме майно) рішення про державну реєстрацію права власності номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 44750344 дата державної реєстрації 28 жовтня 2021 року разом з документами, які стали підставою його прийняття, для дослідження судом.

Вилучення документів доручити Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Тимчасово вилучені докази надати до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області до 24 травня 2023 року.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Сорока О.В.

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110650026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —183/8757/21

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Постанова від 17.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні