Ухвала
від 04.05.2023 по справі 369/15396/21
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/15396/21

Провадження № 2/369/1017/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.05.2023 м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Ковальчук Л.М., розглянувши клопотання представника позивача - адвоката Кучми Л.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовном ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про визнання протиправною відмову у звільненні, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виплати заробітної плати за період відпустки, стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про визнання протиправною відмову у звільненні, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виплати заробітної плати за період відпустки, стягнення моральної шкоди.

Від представника позивача-адвоката КучмиЛ.В. надійшло клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 10 травня 2023 року на 12 год. 20 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. В обґрунтування такого клопотання посилається на неможливість з`явитися в засідання.

Вирішуючи питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суддя зазначає наступне.

Згідно із ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Право на судовий захист встановлене ст. 55 Конституції України не може обмежуватись навіть за умови оголошення карантину.

В тому числі жодна особа, не може бути обмежена у праві встановленому ч. 5 ст. 4 ЦПК України, а саме на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 212 ЦПК України, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду», який затверджено наказом ДСА України № 169 від 08.04.2020, програмним забезпеченням для проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку обрано систему "EasyCon".

Таким чином, з метою забезпечення права на доступ до правосуддя, а також швидкого та ефективного відправлення правосуддя, недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суддя вважає за необхідне клопотання представника позивача-адвоката КучмиЛ.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 212, 353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача-адвоката КучмиЛ.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовном ОСОБА_1 доКомунального некомерційногопідприємства «Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги» Білогородськоїсільської радиБучанського районуКиївської областіпро визнанняпротиправною відмовуу звільненні,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу,виплати заробітноїплати заперіод відпустки,стягнення моральноїшкоди -задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача-адвоката КучмиЛ.В. у судовому засіданні у призначеному 10 травня 2023 року на 12 год. 20 хв., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення EASYCON, відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 08.04.2020 № 169.

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Кучмі Л.В., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику позивача - адвокату Кучмі Л.В., що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно направити учасникам процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Л.М.КОВАЛЬЧУК

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110651148
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправною відмову у звільненні, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виплати заробітної плати за період відпустки, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —369/15396/21

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні