Ухвала
від 11.08.2022 по справі 450/1030/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1030/22 Провадження № 2/450/1175/22

УХВАЛА

судового засідання

11 серпня 2022 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі :

головуючого-судді Мельничук І. І.

секретаря судового засідання Покидько Л. Р.

представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пустомити цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди від правопорушення, -

в с т а н о в и в:

позивач звернулася до суду з позовом, в якому просить позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідачки ОСОБА_3 на користь позивача грошові кошти в розмірі 212064,30 грн. та суму понесених судових витрат.

04.05.2022 року провадження у справі відкрито.

22.07.2022 року на адресу суду надійшла заява позивача про уточнення позовних вимог, в якій позивач просить викласти позовні вимоги у такі редакції: стягнути із відповідача ОСОБА_3 та відповідача ТОВ «Алов-Буд» солідарно в користь ОСОБА_2 завдану матеріальну шкоду в розмірі 71 149,96 грн. (різниця між страховою виплатою та

завданими збитками); стягнути із відповідача ОСОБА_3 та відповідача ТОВ «Алов-Буд» солідарно в користь ОСОБА_2 завдану моральну шкоду в розмірі 5000 грн. та витрати на правову допомогу в розмірі 7000 грн.

Позивач в судове засідання не з`явилася подала заяву про долучення уточненої позовної заяви із залучення співвідповідача ТзОВ «АЛОВ БУД» у її відсутності та про відкладення розгляду справи.

Представник відповідача в судовому засіданні щодо прийняття уточненої позовної заяви до розгляду не заперечив.

Відповідно до вимог ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положеньЦПК Українирозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, враховуючи право позивача на уточнення позовних вимог, те що така заява подана до початку першого судового засідання, у випадку розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, судом приймається така до розгляду.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч. 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Таким чином за клопотання позивача з урахуванням уточнених позовних вимог слід залучити до участі у справі співвідповідачем Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛОВ-БУД» (ЄДРПОУ 41398603).

Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 49, 51, 258, 259, 260, 261, 274 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

прийняти до розгляду уточнену позовну заяву за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди від правопорушення.

У справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди від правопорушення залучити до участі у справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «АЛОВ-БУД» (ЄДРПОУ 41398603).

Копію позовної заяви з додатками надіслати відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «АЛОВ-БУД».

Встановити відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю «АЛОВ-БУД» строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову протягом 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Докази, подані суду сторонами з порушенням зазначених вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подані несвоєчасно з поважних причин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяІ. І. Мельничук

Дата ухвалення рішення11.08.2022
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110653175
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди від правопорушення

Судовий реєстр по справі —450/1030/22

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 11.08.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 11.08.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні