Ухвала
від 01.05.2023 по справі 466/9659/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/9659/22

Провадження № 2/466/742/23

У Х В А Л А

01 травня 2023 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Федорової О.Ф.

секретар судового засідання Кулабухова М. М.

склад учасників справи:

представник позивача ОСОБА_1

представник відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні зали судових засідань Шевченківського районного суду м. Львова цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Осадчук Ірина Миколаївна, ЛКП «Збоїща-408» про визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

встановив:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Осадчук Ірина Миколаївна, ЛКП «Збоїща-408» про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

В підготовчому засіданні:

-представник позивача адвокат Ільків Г. М подала заяву про заміну третьої особи ЛКП «Збоїще-408» на ЛКП «Балатон-401» як належного балансоутримувача спірного нерухомого майна.

-представник відповідача адвокат Буковинська С. В. не заперечувала щодо задоволення поданої заяви.

Заслухавши думку учасників справи, на думку суду заява про заміну третьої особи є належно обгрунтованою.

У відповідності до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим, підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 240 ЦПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Статтею 198 ЦПК України передбачений порядок проведення підготовчого засідання. Оскільки рішення у справі може вплинути на права або обов`язки третіх осіб, суд вважає що заявлене клопотання про залучення третьої особи є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжуються зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Оскільки вирішення справи в даному підготовчому судовому засіданні не можливе, на думку суду наявні підстави для відкладення підготовчого засідання.

На підставі викладеного та керуючись: ст. ст. 53, 189, 198, 200, 240,353 ЦПК України, -

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про заміну третьої особи у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , Треті особи: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Осадчук Ірина Миколаївна, ЛКП «Збоїща-408» про визнання права власності в порядку спадкування за законом - задовольнити

Виключити із учасників цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , треті особи: приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Осадчук Ірина Миколаївна, ЛКП «Збоїща-408» про визнання права власності в порядку спадкування за законом, третю особу ЛКП «Збоїща - 408» (ЄДРПОУ - 22333475, місцезнаходження юридичної особи: 79037, м. Львів, вул. Грінченка, 4).

Залучити належну третю особу ЛКП «Балатон-401» (місцезнаходження юридичної особи: м. Львів, вул. Г. Мазепи, 11) до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Третій особі направити копію ухвали, копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43 цього Кодексу.

Відповідно дост. 181 ЦПК третяособа має право надати пояснення щодо позову або відзиву у встановлений частинами третьою - шостоюст. 178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дозволить третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази та надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - отримати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали та п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, відповіді на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

По цивільній справі оголосити перерву.

Призначити підготовче засідання у приміщенні зали судових засідань Шевченківського районного суду м. Львова за адресою: 79000 м. Львів вул. Січових стрільців, 12 (поверх 4 кабінет 16) на 05 липня 2023 року о 9 год. 40 хв.

Викликати у судове засідання учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://sh.lv.court.gov.ua/sud1328/

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О. Ф. Федорова

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110653349
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —466/9659/22

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 02.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні