Ухвала
від 05.05.2023 по справі 317/27/22
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/317/58/2023

Справа № 317/27/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2023 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Нікітіна В.В.

за участю секретаря Вакуленко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «САВ-ДИСТРИБЬЮШН» (третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Ремпобутсервіс»), про захист прав споживача шляхом розірвання договору та стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

06 січня 2022 року до Запорізького районного суду Запорізької області надійшла дана цивільна справа.

Після отримання судом інформації щодо зареєстрованого місця проживання відповідачів, ухвалою від 10 січня 2022 року судом відкрите загальне позовне провадження по даній справі та призначене підготовче засідання.

Ухвалою суду від 20 липня 2022 року за клопотанням представника позивача до участі у справі залучено третю особу ТОВ «Ремпобутсервіс».

Ухвалою від 22 вересня 2022 року підготовче провадження в цій справі закрите, а справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

В чергове судове засідання, які призначалось на 23 листопада 2022 року, позивач та її представник не з`явились, що підтверджено протоколом даного судового засідання.

В судовому засіданні 12.12.2022 представник позивача був присутній.

Однак, в судове засідання, призначене на 05 травня 2023 року позивач та її представник знову не з`явились. Жодних заяв або повідомлень до суду не надали.

Заява про проведення розгляду справи без участі позивача або її представника на підставі наявних у справі доказів до суду не подавалась.

Враховуючи повторну неявку позивача або її представника в судове засідання, судом було поставлене питання про подальші дії в цьому провадженні.

Представник відповідача в судовому засіданні висловила думку щодо наявності підстав для залишення позову без розгляду.

Суд, вислухавши представника відповідача, оглянувши матеріали справи, дійшов наступних висновків.

Частиною п`ятою статті 223 ЦПК України встановлено, що у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

В даній справі позивач та її представник повторно не з`явилась до суду, не повідомивши про причини неявки. Будь-яких заяв з цього приводу до суду не надано.

Вказана вище норма ЦПК України встановлює лише один випадок, в якому справу може бути розглянуто по суті в разі повторної неявки позивача: позивач подав заяву про розгляд справи за його відсутності, а його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Оскільки в даній цивільній справі відсутня заява позивача або його представника про проведення розгляду справи за їх відсутності, суд, в даному випадку, має всі підстави для залишення позовної заяви без розгляду.

Керуючись ст. 233 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «САВ-ДИСТРИБЬЮШН» (третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Ремпобутсервіс»), про захист прав споживача шляхом розірвання договору та стягнення коштів залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги.

Суддя В.В. Нікітін

Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110654915
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживача шляхом розірвання договору та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —317/27/22

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 20.07.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні