Постанова
від 05.05.2023 по справі 295/5523/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/5523/23

Категорія 208

3/295/2160/23

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.05.2023 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира ПанченкоГ.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого у АДРЕСА_1 , за ч.1 ст.163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановив:

До Богунського районного суду м. Житомира надійшов протокол про адміністративне правопорушення та додані до нього матеріали про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення від 01.05.2023 б/серії №147, директор ТОВ «ЮКРЕЙНІЕН ГРІН МІРЕКЛ» код за ЄДРПОУ 42560490 - ОСОБА_1 вчинив правопорушення : ведення податкового обліку з порушенням встановленого законом порядку, що призвело до завищення суми від`ємного значення ПДВ за лютий 2023.

Під час підготовки справи до розгляду в порядку ст. 278 КУпАП, встановлено, що протокол та додані до нього матеріали підлягають поверненню до Головного управління ДПС України у Житомирській області для належного оформлення, оскільки не відповідають вимогам ст.256 КУпАП.

Протокол про адміністративне правопорушення повинен відповідати вимогам ст.256КУпАП, в якому мають бути зазначені: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості проособу,яка притягаєтьсядо адміністративноївідповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи,яка притягаєтьсядо адміністративноївідповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, а також працюючими в автоматичному режимі, іншими документами. Обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначенихстаттею 255 КУпАП.

Відповідно до ч.1 ст.276 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.

Відповідно до ч.2 ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення.

Всупереч наведеному, до протоколу не додані пояснення особи, якій інкримінується вчинення правопорушення, докази того, що особа є директором ТОВ «ЮКРЕЙНІЕН ГРІН МІРЕКЛ».

Також, у протоколі не зазначені час та місце вчинення правопорушення, у зв`язку з чим неможливо визначити територіальну підсудність такої справи та строки накладення адміністративного стягнення за вчинення такого правопорушення.

Крім того, до протоколу про адміністративне правопорушення не додано інших доказів вчинення ОСОБА_1 інкримінованого йому правопорушення, крім акту про результати документальної позапланової виїзної перевірки.

Стаття 252 КУпАП передбачає оцінку доказівсудом засвоїм внутрішнімпереконанням,що ґрунтуєтьсяна всебічному,повному іоб`єктивному дослідженнівсіх обставинсправи вїх сукупності.

Відповідно до ч.2 ст.251 КУпАП, обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Таким чином, суд приходить до висновку, що протокол про адміністративне правопорушення складено з порушенням норм Закону, що перешкоджає всебічному, об`єктивному і повному з`ясуванню всіх обставин, які мають значення для вирішення справи під час судового розгляду.

На підставі викладеного і керуючись ст.256 КУпАП,

постановив:

Матеріали адміністративної справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення повернути до Головного управління ДПС у Житомирській області для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В.Панченко

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110669021
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення в галузі торгівлі, громадського харчування, сфері послуг, в галузі фінансів і підприємницькій діяльності Порушення порядку ведення податкового обліку, надання аудиторських висновків

Судовий реєстр по справі —295/5523/23

Постанова від 20.06.2023

Адмінправопорушення

Богунський районний суд м. Житомира

Костенко С. М.

Постанова від 05.05.2023

Адмінправопорушення

Богунський районний суд м. Житомира

Панченко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні