Ухвала
від 05.05.2023 по справі 758/16716/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/16716/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про повернення позовної заяви

05 травня 2023 року суддя Подільського районного суду м.Києва Лещенко О. В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «Сіндікат груп», ТОВ «Охоронне агентство Тур» про усунення перешкод в користуванні житловим приміщенням та стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В :

26.11.2021 року ОСОБА_2 звернувся до суду із позовною заявою до ТОВ «Сіндікат груп», ТОВ « Охоронне агентство Тур» про усунення перешкод в користуванні житловим приміщенням та стягнення моральної шкоди.

26 листопада 2021 року згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, вищевказана справа передана на розгляд судді Лещенко О.В.

Вивченням матеріалів позовної заяви було встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України, у зв`язку з чим ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 29.11.2021 року позивачу був наданий строк терміном не більше п`яти днів з дня отримання копії ухвали для виправлення недоліків, оскільки суд при прийнятті позову зобов`язаний встановити відсутність підстав для повернення позову і наявність передумов для відкриття провадження у справі - наявність правовідносин сторін, що ґрунтуються на нормах чинного законодавства, і пред`явлення вимоги, яка не є байдужою до права.

Копія зазначеної ухвали суду про залишення позовної заяви без руху надіслано поштою на адресу, вказану позивачем у позовній заяві та 16.03.2023 року вручено особисто позивачу.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя дійшов до висновку про повернення останньої, оскільки зазначені в ухвалі суду недоліки позивач до цього часу не усунув, з заявою про продовження строку для усунення недоліків до суду не звертався.

Як наголошує у своїх рішеннях Європейський Суд з прав людини, позивач, чи заявник як сторона, яка задіяна в ході судового процесу, яка є його ініціатором, зобов`язана з розумним інтересом цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати свої процесуальні обов`язки.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку, що вищезазначені судом недоліки, в строк не були усунені, крім того позивач втратив будь-яку цікавість до поданої позовної заяви враховуючи, що з заявою до суду він звернувся 26.11.2021 року, йому направлялась на поштову адресу копія ухвали про залишення заяви без руху, яка була вручена 16.03.2023 року йому особисто, і після цього позивачем недоліки позовної заяви не усунуто і жодного разу з будь-якими заявами на адресу суду щодо з`ясування питання про хід розгляду справи позивач не звертався.

За таких обставин вважаю за необхідне повернути позивачу в силу ч. 3 ст. 185 ЦПК України їй позовну заяву.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ «Сіндікат груп», ТОВ « Охоронне агентство Тур» про усунення перешкод в користуванні житловим приміщенням та стягнення моральної шкоди- вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. В. Лещенко

Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110671232
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —758/16716/21

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Лещенко О. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Лещенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні