Ухвала
від 04.05.2023 по справі 200/1421/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

04 травня 2023 року Справа №200/1421/23

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суду у складі головуючого судді - Зеленова А.С., розглянувши матеріали позовної Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Слов`янський завод високовольтних ізоляторів про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

5 квітня 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Слов`янський завод високовольтних ізоляторів, надісланий на адресу суду через підсистему ЄСІТС Електронний суд, в якому позивач просить суд:

- стягнути суму боргу на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 по працівникам підприємства в розмірі 2 452 804,60 грн за період з 01.12.2017 по 01.03.2023 з відповідача ПАТ Слов`янський завод високовольтних ізоляторів на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У зв`язку з тим, що позовна заява була подана без дотримання вимог ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 10 квітня 2023 року позовна заява була залишена без руху.

Вказаною ухвалою позивачу був встановлений десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, впродовж якого позивач має надати позовну заяву із зазначенням офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти відповідача; доказів надіслання позовної заяви з додатками відповідачу; доказів сплати судового збору у сумі 21 472 грн; доказів перебування відповідача в якості страхувальника на обліку у позивача.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху направлялась на офіційну електронну адресу позивача - Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області та представника позивача Михайлішиної Світлани Вікторівни через особистий кабінет в «Електронному суді» та отримана останньою 11 квітня 2023 року.

Станом на 28 квітня 2023 року позивачем не усунені недоліки, визначені ухвалою про залишення позовної заяви без руху.

Від позивача (представника позивача) заява про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви не надходила.

З огляду на викладене, суд вважає, що позивачем не виконані вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, оскільки станом на 4 травня 2023 року позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху ухвалою суду від 10 квітня 2023 року, отриманої ним та його представником 11 квітня 2023 року, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В АЛ И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства Слов`янський завод високовольтних ізоляторів про стягнення заборгованості - повернути позивачеві.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено та підписано 4 травня 2023 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110672530
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —200/1421/23

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 10.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні