Ухвала
від 01.05.2023 по справі 349/728/23
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/728/23

Провадження № 4-с/349/2/23

У Х В А Л А

01 травня 2023 року м. Рогатин

Суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області Гаврилюк О.О. перевіривши скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 подала скаргу на бездіяльність державного виконавця Рогатинського відділу державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області щодо винесення постанови про закінчення виконавчого провадження та скасування обмеження у праві виїзду за кордон.

Згідно з ч. ч. 2, 3 ст. 183 ЦПК України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

ОСОБА_1 не додала до скарги докази її надіслання (надання) іншим учасникам виконавчого провадження - державному виконавцю та стягувачу.

За ст.447- 448 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Крім того, відповідно до п. а) ч. 1 ст. 449 ЦПК України скаргу може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права або свободи.

ОСОБА_1 отримала відповідь начальника Рогатинського відділу ДВС Кривеня І.С. 10 квітня 2023 року.

Отже, десятиденний строк для подання скарги до суду закінчився 20 квітня 2023 року.

ОСОБА_1 подала скаргу до суду 28 квітня 2023 року.

Заяву про поновлення пропущеного строку для подання скарги до суду ОСОБА_1 не подала.

Відповідно до ч. 2 ст. 126 ЦПК України документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

З наведених підстав скаргу слід залишити без розгляду.

також слід зазначити, що за ст.441 ЦПК України саме суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця.

За результатами розгляду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України постановляється ухвала, яка може бути оскаржена.

Керуючись ст. 126, 183, 260, 261, 353-355, 449 ЦПК України,

ухвалив:

Скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця та зобов`язання вчинити дії залишити без розгляду.

Роз`яснити ОСОБА_1 право на звернення до суду в порядку, визначеному ст.441 ЦПК України з заявою про скасувати тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Рогатинський районний суд Івано-Франківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 01 травня 2023 року

Суддя О.О.Гаврилюк

Дата ухвалення рішення01.05.2023
Оприлюднено08.05.2023
Номер документу110679835
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/728/23

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні