Постанова
від 19.08.2010 по справі 3-3080-2010
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 3-3080-2010

П О С Т А Н О В А

19 серпня 2010 року суддя Слов янського міськрайонного суд у Донецької області Р.В. Кузне цов, розглянувши матеріали, я кі поступили з УДАІ УМВС Укра їни в Донецькій області у від ношенні:

ОСОБА_1, що народився ІНФ ОРМАЦІЯ_1 року в с. Райгородо к Слов"янського району, не пра цює, мешкає за адресою: АДРЕ СА_1

за ст. 130 ч. 1 КУпроАП,

В С Т А Н О В И В :

25.07.2010 року о 17.00 год. в Слов"янс ькому районі с. Райгородок в р айоні АЗС "Паралель" ОСОБА_1 керував мотоциклом ІЖ-Ю-5, ном ерний знак 26-89ДОС, з явними озна ками алкогольного сп"яніння: різкий запах алкоголю з поро жнини роту, нестійка хода. Від продуття трубки "КТ" та проход ження медичного огляду на ст ан сп"яніння у встановленому законом порядку відмовився в присутності свідків. Своїм и діями ОСОБА_1 порушив п. 2. 5 ПДР України.

В протоколі про адімністра тивне правопорушення виклад ені пояснення ОСОБА_1, згі дно яких він провину визнав.

У судове засідання ОСОБА_1 не з”явився, хоча п ро час та місце судового розг ляду був сповіщений належним чином, що підтверджується те лефонограмою.

Відповідно до п. 24 Пос танови Пленуму Верховного Су ду України №14 від 23.12.2005 року “Про практику застосування суда ми України законодавства у с правах про деякі злочини про ти безпеки дорожнього руху т а експлуатації транспорту, а також про адміністративні п равопорушення на транспорті ”, суди повинні неухильно вик онувати вимоги ст. 268 КупАП, щод о розгляду справи про адміні стративні правопорушення у п рисутності особи, яка притяг ається до адміністративної в ідповідальності. Під час від сутності зазначеної особи, ц е можливо у випадках, коли є да нні про своєчасне її сповіще ння про місце та час розгляду і від неї не надійшло клопота ння про його відкладення.

Провина ОСОБА_1 до ведена матеріалами справи :

• Ш Протоко лом про адміністративне прав опорушення серії АН1 № 175122 від 25. 07.2010 року, згідно якого 25.07.2010 року о 17.00 год. в Слов"янському район і с. Райгородок в районі АЗС "П аралель" ОСОБА_1 керував м отоциклом ІЖ-Ю-5, номерний знак 26-89ДОС, з явними ознаками алког ольного сп"яніння: різкий зап ах алкоголю з порожнини роту , нестійка хода. Від продуття т рубки "КТ" та проходження меди чного огляду на стан сп"янінн я у встановленому законом по рядку відмовився в присутнос ті свідків ОСОБА_2 та ОСО БА_3;

Відповідно до п. 27 Пост анови Пленуму Верховного Суд у України №14 від 23.12.2005 року “Про практику застосування судам и України законодавства у сп равах про деякі злочини прот и безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а т акож про адміністративні пра вопорушення на транспорті”, при розгляді справ про адмін істративні правопорушення, п ередбачені ст. 130 КУпАП, судам с лід враховувати, що стан сп' яніння встановлюють шляхом о гляду правопорушника відпов ідно до встановленого, якщо в одій ухиляється від огляду, т о відповідні його дії та озна ки сп' яніння необхідно зафі ксувати в протоколі про адмі ністративне правопорушення , складеному у присутності дв ох свідків, що є підставою для притягнення порушника до ад міністративної відповідаль ності.

Відповідно до п. 2.5 Прав ил Дорожнього Руху України, водій повинен на вимогу пр ацівника міліції пройти в ус тановленому порядку медични й огляд для визначення стану алкогольного сп'яніння, впли ву наркотичних чи токсичних речовин.

ОСОБА_1 не виконав за значені вимоги Правил, таким чином, його провина у скоєнні правопорушення передбачено го ст. 130 ч. 1 КУпАП, доведена у пов ному обсязі, обставин що обтя жують відповідальність за ад міністративне правопорушен ня не встановлено. Обставино ю, по пом"якшує відповідальні сть є визнання правопорушник ом своєї провини.

Враховуючи викладен е, особу правопорушника, вваж аю що ОСОБА_1 слід признач ити стягнення у вигляді гром адських робіт строком на 50 год ин. Вважаю, що таке стягнення б уде справедливим, необхідним та достатнім для виправленн я ОСОБА_1 та попередження нових правопорушень.

На підставі викладен ого та керуючись ст. ст. 130 ч 1, 283, 28 4 КУпАП, Постановою Пленуму В ерховного Суду України №14 від 23.12.2005 року “Про практику засто сування судами України закон одавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорож нього руху та експлуатації т ранспорту, а також про адміні стративні правопорушення на транспорті”, -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_1 винним у скоєнні правопорушення пе редбаченого статтею 130 ч. 1 КУпр оАП, та піддати адміністрати вному стягненню у вигляді гр омадських робіт на строк 50 (п"я тдесят) годин.

Скаргу на постанову по спра ві про адміністративне право порушення може бути подано п ротягом десяти днів з дня вин есення постанови. Апеляційна скарга подається до відпові дного апеляційного суду чере з місцевий суд, який виніс пос танову.

Суддя

Словянського міськрайон ного суду Р.В. Кузне цов

Дата ухвалення рішення19.08.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу11068251
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-3080-2010

Постанова від 09.06.2010

Адмінправопорушення

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко Ірина Вікторівна

Постанова від 25.08.2010

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Сімферополя

Можелянський Віктор Анатолійович

Постанова від 13.08.2010

Адмінправопорушення

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ярошенко Андрій Григорович

Постанова від 19.08.2010

Адмінправопорушення

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Роман Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні