Ухвала
від 08.05.2023 по справі 166/574/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 166/574/23

провадження № 2/166/122/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

08 травня 2023 року смт Ратне

Суддя Ратнівського районного суду Волинської області Свистун О.М., розглянувши позовну заяву керівника Ковельської окружної прокуратури (45008, Волинська область, м. Ковель, вул. Шевченка, 7) в інтересах держави в особі Ратнівської селищної ради (44101, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Центральна, 19), третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство "Ратнівська центральна районна лікарня" Ратнівської селищної ради (44401, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Газіна, 64), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , перебуває в ДУ "Луцький слідчий ізолятор") про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

встановив:

Керівник Ковельської окружної прокуратури Ю.Новосад, діючи в інтересах держави, звернувся в суд із позовом до ОСОБА_1 , в якому просить стягнути з відповідача на користь держави в особі Ратнівської селищної ради 28372,39 грн, витрачених закладом охорони здоров`я на лікування ОСОБА_2 , як потерпілої від злочину.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені ст.ст.185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно із статтею 279 ЦПКУкраїни, враховуючи характер спірних правовідносин, предмет спору, доцільно розгляд справи провести в порядку спрощеного провадження із повідомленням сторін.

Керуючись ст. 19, ч.2 ст. 28, ст.ст. 175-177, 187, 189-191ЦПК України,

постановив :

Позовну заяву керівника Ковельської окружної прокуратури (45008, Волинська область, м. Ковель, вул. Шевченка, 7), в інтересах держави в особі Ратнівської селищної ради (44101, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Центральна, 19), третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство "Ратнівська центральна районна лікарня" Ратнівської селищної ради (44401, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Газіна, 64) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , перебуває в ДУ "Луцький слідчий ізолятор") про стягнення витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого від кримінального правопорушення, прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання на 10 год 00 хв 08 червня 2023 року в приміщенні Ратнівського районного суду Волинської області (Волинська область, смт Ратне, вул. Центральна, 17).

Встановити відповідачевістрок 15днів здня врученняухвали провідкриття провадженняу справідля поданнявідзиву напозов тазаяви іззапереченнями щодорозгляду справив порядкуспрощеного позовногопровадження. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язанийнадіслати іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішуватись на підставі наявних у ній матеріалів. Крім того, відповідач має право подати заяву про визнання позову, пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Установити позивачу строк для подання відповіді на відзив впродовж п`яти днів з моменту отримання відзиву, відповідачу - строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив впродовж п`яти днів з моменту отримання відзиву.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві та відповідачеві (останньому - разом із копією позовної заяви та доданих до неї документів).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0313

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині визначення підсудності (п.8 ч.1ст.353 ЦПК України) шляхом подання апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду через Ратнівський районний суд Волинської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М.Свистун

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110693385
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат, понесених закладом охорони здоров`я на лікування потерпілого від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —166/574/23

Рішення від 13.06.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні