Ухвала
від 08.05.2023 по справі 200/1418/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

08 травня 2023 року Справа №200/1418/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аляб`єв І.Г., розглянувши позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів» про стягнення заборгованості,

у с т а н о в и л а:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області через підсистему «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи звернулося до суду з позовом, в якому просило стягнути з відповідача заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2, за період з 01.12.2017 по 01.03.2023 загальну суму 33132,65 грн.

Ухвалою суду від 06.04.2023 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання суду доказу сплати судового збору (оригінал квитанції) у розмірі 2147,20,00 грн. копії довідок про пільговий характер труда по кожному пенсіонеру; копії довідки про виплачену пенсію за списком №2; копія наказу на особу, яка підписала позов, розрахунки сум та докази їх надіслання до відповідача за період з 01.12.2017 по 01.03.2023, доказ надіслання позовної заяви з додатками відповідачу.

Позивач є організацією, яка зареєструвала офіційну електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Відповідно до частини 7 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Згідно з пунктом 2 частини 6 статті 251 вказаного Кодексу, яка регулює питання вручення судового рішення, днем вручення судового рішення є день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи.

Якщо судове рішення надіслано на офіційну електронну адресу пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення (останній абзац частини 6 статті 251 Кодексу).

Позивач отримав копію ухвали суду про залишення позовної заяви без руху 06.04.2023, що підтверджується повідомленням про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи (довідкою про доставку електронного листа), де відображено наступне: «документ доставлено до електронного кабінету: 06.04.2023 об 17:49».

Відповідно до частини 7 статті 251 Кодексу адміністративного судочинства України якщо копію судового рішення вручено представникові, вважається, що його вручено й особі, яку він представляє.

Отже, позивач вважається таким, що отримав копію ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 06.04.2023 06.04.2023.

Між тим, недоліки позовної заяви у встановлений ухвалою строк, останній день якого був 10.04.2023, усунені не були.

Клопотання про продовження встановленого судом процесуального строку на усунення недоліків позовної заяви у встановленому порядку (до закінчення такого строку) позивачем до суду не подавалося (ст. 121, абз. 2 п. 3 розд. VI «Прикінцеві положення» Кодексу адміністративного судочинства України).

Пунктом 1 частини четвертої статі 169 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Частиною п`ятою цієї статті передбачено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху позивачу був наданий п`ятиденний строк з дня вручення ухвали строк для усунення її недоліків.

Таким чином, строк на усунення недоліків позовної заяви сплинув 10.04.2023.

На теперішній час вимоги ухвали щодо усунення недоліків позовної заяви позивачем не виконані.

Таким чином, позовна заява підлягає поверненню без розгляду.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 5, 169, 293, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в:

Повернути позивачу позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Публічного акціонерного товариства «Слов`янський завод високовольтних ізоляторів» про стягнення заборгованості.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г. Аляб`єв

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110698899
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —200/1418/23

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні