Ухвала
від 08.05.2023 по справі 420/7780/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/7780/23

УХВАЛА

про повернення позовної заяви позивачу

08 травня 2023 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Бездрабко О.І., перевіривши виконання вимог статей 160, 161 КАС України за позовною заявою Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області до КНП Ізмаїльської міської ради "Ізмаїльська міська центральна лікарня" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

встановив:

Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області звернулося з позовною заявою до КНП Ізмаїльської міської ради "Ізмаїльська міська центральна лікарня", в якій просить стягнути з КНП Ізмаїльської міської ради "Ізмаїльська міська центральна лікарня" на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 4192,70 грн.

Ухвалою від 12.04.2023 р. позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк з дня отримання вказаної ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

Вказана ухвала доставлена до електронного кабінету позивача - Головного управління Пенсійного фонду України 13.04.2023 р. о 09:17 год., що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

Відповідно до ч.5 ст.18 КАС України суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу на їх офіційні електронні адреси, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з пунктом 37 підрозділу 2 розділу III Положення "Про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи" підсистема "Електронний суд" забезпечує можливість автоматичного надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених.

Відповідно до пункту 17 підрозділу 1 розділу III Положення "Про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи" особам, які зареєстрували Електронний кабінет, суд надсилає документи у справах, в яких такі особи беруть участь, в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб або в інший спосіб, передбачений процесуальним законодавством, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач, як орган державної влади, має офіційну електронну адресу та зареєстрований в Електронному кабінеті Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи".

Також суддя зазначає, що ухвала про залишення позовної заяви без руху була направлена до Єдиного державного реєстру судових рішень, де позивач мав можливість ознайомитись з її змістом.

Таким чином, позивача належним чином сповіщено про залишення позовної заяви без руху та строк усунення недоліків позовної заяви, а суддею здійснено всі можливі заходи для повідомлення позивача про залишення його позову без руху.

За змістом ч.2 ст.169 КАС України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, останнім днем для усунення недоліків позовної заяви є 24.04.2023 р.

Станом на 08.05.2023 р. недоліки позовної заяви не усунуто.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Оскільки у встановлений суддею строк недоліки позовної заяви не усунуто, то позовна заява разом з доданими до неї документами підлягає поверненню позивачу.

Керуючись ч.4 ст.169, ст.ст.243, 248 КАС України, суддя -

ухвалив:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області до КНП Ізмаїльської міської ради "Ізмаїльська міська центральна лікарня" про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій разом з доданими документами повернути позивачу.

Роз`яснити позивачеві, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня складання її повного тексту.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.І. Бездрабко

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110701010
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —420/7780/23

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 12.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні