Постанова
від 06.10.2007 по справі а14/410-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А14/410-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"06" жовтня 2007 р.                                                                   Справа № А14/410-07

Заступник голови господарського суду  Короткевич О. Є.,

при секретарі Н.І.Меркатун розглянувши справу:

за позовом  Баришівської ОДПІ, смт. Баришівка

до   Дочірнього підприємства "Березаньводсервіс", м. Березань

про    припинення підприємницької діяльності

За участю представників:

Від позивача: Совенко І.В. –довіреність від 17.01.2007 року

Від відповідача: не з'явився

                                                             ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Баришівська об'єднана державна податкова інспекція, смт. Баришівка (далі –позивач) звернулась до господарського суду Київської області з позовною заявою до  Дочірнього підприємства "Березаньводсервіс", м. Березань (далі –відповідач) про припинення підприємницької діяльності.

Ухвалою господарського суду Київської області від 01.10.2007 року було відкрито провадження в адміністративній справі за №А14/410-07 та призначено справу до розгляду на 06.11.2007 року на 10:20.

Відповідач у судове засідання не з'явився, витребуваних судом документів не подав.

При цьому господарський суд Київської області відзначає, що судом було направлено  відповідачу  ухвалу та повістку, що  підтверджується журналом вихідної кореспонденції канцелярії господарського суду Київської області  та відповідною відміткою на першому примірнику ухвали та повісток направлених на адресу відповідача.

Таким чином, суд повідомив відповідача належним чином про час і місце засідання суду, тому справа розглянута за наявними в ній матеріалами.

Як вбачається із матеріалів справи Дочірнє підприємство "Березаньводсервіс",     м. Березань, зареєстроване як юридична особа Березанською міською радою Київської області від 10.09.2001 року № рішення 67 за адресою: Київська область, м. Березань,     вул. Фрунзе, 18.          

В порушення вимог ст. 9  Закону України “Про систему оподаткування”, ст. 14 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” відповідач  з листопада 2003 року не подає до податкової інспекції податкових декларацій, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків, зборів (обов'язкових платежів), що є порушенням встановлених законодавством правил здійснення господарської діяльності і відповідно до вимог ст.ст. 238, 239, 247 Господарського кодексу України є підставою для застосування адміністративно-господарської санкції, зокрема, у вигляді скасування державної реєстрації та ліквідації суб'єкта господарювання.

Відсутність заборгованості з податків і зборів у Дочірнього підприємства "Березаньводсервіс", м. Березань підтверджується довідкою Баришівської об'єднаної державної податкової інспекції станом на  27.07.2007 року від 27.07.2007 року.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставами для постановляння судового рішення  щодо припинення юридичної особи, зокрема є, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Згідно ч. 7 ст. 59 ГК України скасування державної реєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з  державного реєстру. Суб'єкт  господарювання  вважається ліквідованим з дня  внесення  до  державного  реєстру запису про припинення його діяльності.

Згідно ч. 3 ст. 38 ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та повідомити органи статистики, державної податкової служби, пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Органам державної податкової служби надано право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, як це передбачено п.17 ч.1 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу України”.

За таких обставин суд вважає, що доводи позивача про припинення  підприємницької діяльності  відповідача є обґрунтованими, документально підтвердженими, узгоджуються з названими нормами чинного законодавства та підлягають задоволенню.

Відповідачем не спростовані доводи позивача щодо підстав припинення  підприємницької діяльності  Дочірнього підприємства "Березаньводсервіс", м. Березань.

Керуючись ст. 38 ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, ст. ст. 58, 59 ГК України -

                                                     

                                                               ПОСТАНОВИВ:

   Припинити підприємницьку діяльність Дочірнього підприємства "Березаньводсервіс" (Київська область, м. Березань, вул. Фрунзе, 18 ідентифікаційний код 31431497), зареєстрованого Березанською міською радою Київської області від 10.09.2001 року.

   До державного реєстратора копію постанови надіслати після набрання нею законної сили.  

   Дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України. Дана постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Заступник голови

господарського суду

Київської області                                                                               О. Є. Короткевич

Дата ухвалення рішення06.10.2007
Оприлюднено12.11.2007
Номер документу1107110
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а14/410-07

Ухвала від 09.11.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна С.П.

Постанова від 06.10.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Короткевич О.Є.

Ухвала від 01.10.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Короткевич О.Є.

Ухвала від 11.10.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна С.П.

Ухвала від 13.09.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні