Постанова
від 08.05.2023 по справі 750/6455/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/6455/23

Провадження № 3/750/1869/23

П О С Т А Н О В А

08 травня 2023 року м.Чернігів

Суддя Деснянського районного суду міста Чернігова Григор`єв Р.Г., вивчивши матеріали заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, працюючого директором КП «Діловий центр Чернігів» Чернігівської обласної ради, мешканця АДРЕСА_1 , за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В :

05.03.2023 від заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України до суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення, складений стосовно ОСОБА_1 за ч.2 ст. 172-7 КУпАП.

Вивчивши протокол про адміністративне правопорушення, вважаю, що такий підлягає направленню на доопрацювання, з наступних підстав.

За приписами статті 254 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення складається протокол уповноваженими на те посадовою особою або представником громадської організації чи органу громадської самодіяльності. Протокол про адміністративне правопорушення, у разі його оформлення складається не пізніше двадцяти чотирьох годин з моменту виявлення особи, яка вчинила правопорушення, у двох примірниках, один із яких під розписку вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Вимоги щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення містяться у статті 256 КУпАП. Відповідно до наведеної норми у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, прізвище викривача (за його письмовою згодою), якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі. Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. У разівідмови особи,яка притягаєтьсядо адміністративноївідповідальності,від підписанняпротоколу,в ньомуробиться записпро це.Особа,яка притягаєтьсядо адміністративноївідповідальності,має правоподати поясненняі зауваженнящодо зміступротоколу,які додаютьсядо протоколу,а такожвикласти мотивисвого відмовленнявід йогопідписання. При складенні протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, роз`яснюються його права і обов`язки, передбаченістаттею 268цього Кодексу, про що робиться відмітка у протоколі.

Відповідно до п. 5 Розділу ІІ1 Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції, затвердженої Наказом МВС України 06.11.2015 року № 1376, не допускається закреслення чи виправлення відомостей, що заносяться до протоколу, а також внесення додаткових записів після того, як протокол підписаний особою, щодо якої він складений.

Як вбачається з матеріалів адміністративної справи, після складання протоколу про адміністративне правопорушення стосовно ОСОБА_1 за ч.2 ст. 172-7 КУпАП, який був вручений під розпис особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, у співробітника поліції виникла необхідність внести уточнення (зміни) у вказаний протокол, включаючи і викладену в ньому суть адміністративного правопорушення. З цією метою співробітник поліції склав уточнення (зміни) до протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 172-7 КУпАП, в яких зазначив, що у ньому невірно вказані наступні відомості: ТОВ «Діловий центр» (стор.№3,4,5,6) замість ТОВ «Діловий центр Чернігів» (ЄДРПОУ 42759740).

Оскільки зміни до протоколу про адміністративне правопорушення торкаються суті адміністративного правопорушення, яке ставиться в провину ОСОБА_1 , тому такі зміни є невід`ємною частиною протоколу про адміністративне правопорушення на які також поширюються вимоги статей 254, 256 КУпАП щодо необхідності їх вручення особі, яка притягається до адміністративної відповідальності. Натомість матеріали адміністративної справи не містять даних про вручення ОСОБА_1 вказаних змін до протоколу.

Вказаний недолік є перешкодою для розгляду адміністративної справи по суті. За наведених обставин, даний протокол підлягає поверненню на доопрацювання .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 256, 268, 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Направити адміністративний матеріал стосовно ОСОБА_1 за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення на доопрацювання заступника начальника Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Зубку О.В.

Суддя Руслан ГРИГОР`ЄВ

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено10.05.2023
Номер документу110715119
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —750/6455/23

Постанова від 08.05.2023

Адмінправопорушення

Деснянський районний суд м.Чернігова

Григор'єв Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні