Ухвала
від 09.05.2023 по справі 161/7332/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/7332/23

Провадження № 1-кс/161/2459/23

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 09 травня 2023 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи, а саме: офісного приміщення № 8, будинку АДРЕСА_1 , в якій фактично здійснює свою діяльність ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917), -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи, а саме: офісного приміщення № 8, будинку АДРЕСА_1 , в якій фактично здійснює свою діяльність ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917).

З матеріалів клопотання вбачається, що СВ Луцького РУП ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №42023032010000030 від 30 березня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПП «СТВ-Луцьк», діючи умисно, в умовах воєнного стану, сприяли незаконному перетину військовозобов`язаних осіб через державний кордон України.

Офісне приміщення № 8, що за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Коперника, 8а, перебуває у користуванні ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917).

Оскільки проведення обшуку іншого володіння особи, а саме: офісного приміщення № 8, будинку АДРЕСА_1 , в якій фактично здійснює свою діяльність ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917), на думку слідчого та прокурора, має важливе значення для встановлення об`єктивної істини у даному кримінальному провадженні, з метою виявлення, фіксації і вилучення паперових та електронних примірників звернення ПП «СТВ-Луцьк» до Волинської обласної військової адміністрації від 01.04.2022 з додатком (пропозиції щодо бронювання військовозобов`язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ); примірника Наказу Волинської обласної військової адміністрації № 82 від 01 квітня 2022 року «Про бронювання військовозобов`язаних в умовах правового режиму воєнного стану» з додатком; паперових та електронних примірників звернення ПП «СТВ-Луцьк» від 01.04.2022 з додатком (пропозиції щодо бронювання військовозобов`язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час: ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ); примірника Наказу Волинської обласної військової адміністрації № 85 від 02 квітня 2022 року «Про бронювання військовозобов`язаних в умовах правового режиму воєнного стану» з додатком; інших документів, що стосуються бронювання військовозобов`язаних осіб, а саме: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , в умовах правового режиму воєнного стану в Україні; мобільні телефони, в тому числі із сім-картами операторів мобільного зв`язку, комп`ютерної техніки, за допомогою яких, ймовірно, створювалися документи та на яких вони можуть зберігатися, з приводу сприяння у незаконному переправленні через державний кордон України осіб, поданих ПП «СТВ-Луцьк» у зверненнях до Волинської обласної військової адміністрації, тому звернулися до суду з даним клопотанням.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, водночас, подали до суду заяву про проведення судового засідання за їх відсутності, а тому, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, судове засідання проводиться за їх відсутності, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до висновку, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку слід задовольнити.

Так, згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст. 234 КПК України, вказана слідча дія проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, отримати вказані у клопотанні речі в інший спосіб неможливо, тому слідчому слід надати дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи, а саме: офісного приміщення № 8, будинку АДРЕСА_1 , в якій фактично здійснює свою діяльність ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917), з метою відшукання вказаних вище речей.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому СВ Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку іншого володіння особи, а саме: офісного приміщення № 8, будинку АДРЕСА_1 , в якій фактично здійснює свою діяльність ПП «СТВ-Луцьк» (код ЄДРПОУ 35867917), з метою виявлення паперових та електронних примірників звернення ПП «СТВ-Луцьк» до Волинської обласної військової адміністрації від 01.04.2022 з додатком (пропозиції щодо бронювання військовозобов`язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ); примірника Наказу Волинської обласної військової адміністрації № 82 від 01 квітня 2022 року «Про бронювання військовозобов`язаних в умовах правового режиму воєнного стану» з додатком; паперових та електронних примірників звернення ПП «СТВ-Луцьк» від 01.04.2022 з додатком (пропозиції щодо бронювання військовозобов`язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час: ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ); примірника Наказу Волинської обласної військової адміністрації № 85 від 02 квітня 2022 року «Про бронювання військовозобов`язаних в умовах правового режиму воєнного стану» з додатком; інших документів, що стосуються бронювання військовозобов`язаних осіб, а саме: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , в умовах правового режиму воєнного стану в Україні; мобільні телефони, в тому числі із сім-картами операторів мобільного зв`язку, комп`ютерної техніки, за допомогою яких, ймовірно, створювалися документи та на яких вони можуть зберігатися, з приводу сприяння у незаконному переправленні через державний кордон України осіб, поданих ПП «СТВ-Луцьк» у зверненнях до Волинської обласної військової адміністрації.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та надає право на проникнення у вказане приміщення лише один раз.

Обшук провести до 09.06.2023 включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу110719398
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/7332/23

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Покидюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні