Ухвала
від 09.05.2023 по справі 672/570/23
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/570/23

Провадження №2/672/279/23

УХВАЛА

(про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі)

09 травня 2023 року м. Городок

Суддя Городоцького районного суду Хмельницької області Шинкоренко С.В ., розглянувши матеріали цивільної справи № 672/570/23 за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури (31200, вул. Слави, буд.8, м. Волочиськ, Хмельницької області) в інтересах держави в особі Городоцької міської ради Хмельницької області (32000, вул. Грушевського, буд.53, м. Городок, Хмельницької області), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: комунальне некомерційне підприємство «Городоцька міська багатопрофільна лікарня» (32000, вул. Шевченка, буд.40, м. Городок Хмельницької області)

про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява подана з додержанням вимог, визначених ст.ст.175,177 ЦПК України, а тому вона може бути прийнята судом до розгляду.

Відповідно до ч.4 ст. 19, ч.1 ст. 274 ЦПК спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетнимє швидке вирішення справи.

Згідно п.5ч.4ст.274ЦПК України,в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ціна позову в даній справі менша ніж двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а тому по ній слід відкрити провадження та розглянути її в порядку спрощеного позовного провадження.

Будь-які заяви і клопотання позивачем не подавались.

Відповідно до ч.5 ст. 279 ЦПК України, суд з власної ініціативи вважає за необхідне розгляд справи провести в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.187, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі, призначивши її до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні на 08.06.2023 року о 11 год. 00 хв. з повідомленням сторін (та з їх викликом в судове засідання) в приміщенні суду по вул. Шевченка 48 у м. Городок, Хмельницької області.

Відповідачу надається право подати на адресу суду відзив на подану позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали та не пізніше як до судового засідання. Копія відзиву та доданих до нього документів має бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Відзив має відповідати вимогам, визначеним ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Позивач має право подати відповідь на відзив у строк, не пізніше як за чотирнадцять днів до початку розгляду справи по суті. Відповідь на відзив має бути подана у порядку та відповідати вимогам, визначеним ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Відповідач також має право подати свої заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення мають бути подані у строк, не пізніше як за п`ять днів до початку розгляду справи по суті. Заперечення мають бути подані у порядку та відповідати вимогам, визначеним ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Учасники справи мають право подати заяву про відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого судового засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

До початку розгляду справи по суті сторони мають право заявити клопотання про врегулювання спору за участю судді.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади в мережі інтернет за даним посиланням - http://court.gov.ua/sud2204/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110730263
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —672/570/23

Рішення від 27.06.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Шинкоренко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні