Ухвала
від 02.05.2023 по справі 910/3021/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі

м. Київ

02.05.2023Справа №910/3021/23

За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" доСпеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд"простягнення 3 999 664,70 грн.Суддя Бойко Р.В.

секретар судового засідання Кучерява О.М.

Представники сторін:

від позивача: Северин Я.В.

від відповідача: Тулба К.Г.

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" звернулось до Господарського суду міста Києва із позовом до Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" про стягнення 3 999 664,70 грн.

В обґрунтування позовних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" вказує, що ним було виконано свої зобов`язання за Договором будівельного підряду №1-КБАС від 21.10.2022 з будівництва артезіанської свердловини малої продуктивності на проспекті Оболонському, 14-Б, в той час як Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" не виконало свого обов`язку з оплати виконаних підрядних робіт, у зв`язку з чим у відповідача виник борг перед позивачем у розмірі 3 999 664,70 грн.

У змісті позовної заяви Товариством з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" викладено попередній (орієнтовний) розрахунок судових витрат, у відповідності до якого позивач поніс судові витрати на оплату судового збору у розмірі 59 994,98 грн. та очікує понести витрати на оплату професійної правничої допомоги у розмірі 9 000,00 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 03.03.2023 відкрито провадження у справі №910/3021/23; вирішено здійснювати її розгляд за правилами загального позовного провадження; встановлено сторонам строки для подання заяв по суті спору; призначено підготовче засідання у справі на 30.03.2023.

27.03.2023 засобами поштового зв`язку від Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" надійшов відзив на позов, в якому відповідач зазначає, що ним було вжито усі необхідні заходи для виконання зобов`язань за Договором будівельного підряду №1-КБАС від 21.10.2022, однак внаслідок дій Головного управління ДКС України у м. Києві зобов`язання не були виконані.

Крім того, у відзиві на позов відповідач просив залучити Головне управління ДКС України у м. Києві у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Протокольною ухвалою Господарського суду міста Києва від 30.03.2023 оголошено перерву в підготовчому засіданні до 13.04.2023 у зв`язку з можливим мирним врегулюванням спору.

07.04.2023 засобами поштового зв`язку від Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" надійшла відповідь на відзив, в якій позивач зазначає, що з матеріалів справи вбачається, що у бюджеті м. Києва на 2022 рік були закладені кошти на фінансування робіт по будівництву об`єкту "Будівництво артезіанської свердловини малої продуктивності на проспекті Оболонському, 14-Б в Оболонському районі" та такі кошти знаходились на рахунку відповідача у ДКС України на момент прийняття робіт відповідачем, однак безпідставно не були перераховані.

12.04.2023 через відділ діловодства суду від Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" надійшли заперечення на відповідь на відзив, в яких відповідач зазначає, що ним і надалі вживаються всі можливі заходи для виконання зобов`язань за Договором будівельного підряду №1-КБАС від 21.10.2022.

Протокольною ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.04.2023 оголошено перерву в підготовчому засіданні до 02.05.2023 у зв`язку з можливим мирним врегулюванням спору.

01.05.2023 через відділ діловодства суду надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди, до якої було долучено укладену сторонами мирову угоду від 01.05.2023.

02.05.2023 через відділ діловодства суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" надійшло клопотання про повернення судового збору, в якому позивач просить вирішити питання про повернення йому з Держаного бюджету України 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

В підготовче засідання 02.05.2023 з`явились представники сторін, які просили затвердити мирову угоду, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" та Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд".

Розглянувши матеріали справи, суд вирішив закрити провадження у справі на підставі ч. 1 ст. 191 Господарського процесуального кодексу України з огляду на наступне.

Частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (ч. ч. 1, 2 ст. 192 Господарського процесуального кодексу України).

Судом встановлено, що сторонами подано до суду мирову угоду, у справі Господарського суду міста Києва №910/3021/23, укладену 01.05.2023 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" та Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд", яка стосується виключно їх прав та обов`язків, відповідає фактичним обставинам та доказам по справі, а також не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 192 Господарського процесуального кодексу України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

У судовому засіданні 02.05.2023 судом було роз`яснено представникам сторін наслідки вчинення такої процесуальної дії, як затвердження мирової угоди, та ними підтверджено, що наслідки вчинення такої дії та закриття провадження у справі Товариству з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" та Спеціалізованому водогосподарському комунальному підприємству виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" відомі та зрозумілі.

Судом встановлено, що мирова угода сторін підписана повноважними представниками позивача та відповідача, а саме: від імені Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" - директором Диняк С.А., а від імені Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" - директором Козловською С.С.

Статтею 192 Господарського процесуального кодексу України визначено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Таким чином, враховуючи, що подана сторонами заява про затвердження мирової угоди не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, господарський суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду, а провадження у справі закрити на підставі п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 46, 192, 193, 231, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Спільну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" та Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" про затвердження мирової угоди у справі №910/3021/23 задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду у справі Господарського суду міста Києва №910/3021/23, яка укладена 02.05.2023 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" (04080, м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А; ідентифікаційний код 21476818) та Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" (04080, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 16-Б; ідентифікаційний код 37292855), в наступній редакції:

"МИРОВА УГОДА

у справі №910/3021/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя"

до Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" про стягнення 3 999 664,70 грн.

м. Київ «____»


2023 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" (код ЄДРПОУ 21476818), далі - Позивач, від імені та в інтересах якого діє директор Диняк Сергій Анатолійович на підставі Статуту, з однієї Сторони, та

Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" (код ЄДРПОУ 37292855) в особі директора Козловської Світлани Станіславівни, яка діє на підставі Статуту, далі - Відповідач, з іншої Сторони,

а разом іменуються Сторонами Мирової угоди, відповідно до статей 192, 193 Господарського процесуального кодексу України домовились про наступне:

1. Відповідач визнає, що його заборгованість перед позивачем на момент укладення Мирової угоди відповідає відомостям, які викладені в матеріалах справи та становить 3 999 664,70 грн. (три мільйони дев`ятсот дев`яносто дев`ять тисяч шістсот шістдесят чотири гривні сімдесят копійок).

2. Відповідач зобов`язується сплатити заборгованість в розмірі 3 999 664,70 грн. (три мільйони дев`ятсот дев`яносто дев`ять тисяч шістсот шістдесят чотири гривні сімдесят копійок) у термін до 30.06.2023 шляхом безготівкового розрахунку на рахунок позивача: р/р НОМЕР_1 .

3. Сторони домовились, що судові витрати, пов`язані з розглядом справи, відповідачем позивачу не відшкодовуються.

4. Позивач заявляє, що з моменту підписання Мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до Відповідача з приводу заборгованості, погашення якої є предметом Мирової угоди.

5. У разі неналежного виконання Відповідачем умов Мирової угоди, а саме порушення вищенаведених строків сплати заборгованості, Позивач має право пред`явити ухвалу Господарського суду міста Києва, якою буде затверджена дана мирова угода, як виконавчий документ, до примусового виконання в органи державної виконавчої служби або до приватного виконавця протягом 3 (трьох) років у порядку, визначеному законодавством України.

6. Сторони, підписуючи Мирову угоду заявляють про те, що у процесі її укладення діяли в межах наданих повноважень без порушення прав та інтересів третіх осіб. Наслідки укладання Мирової угоди сторонам відомі та зрозумілі.

7. Мирова угода набирає чинності з моменту її підписання уповноваженими представниками сторін, скріплення печатками (за їх наявності) та затвердження Господарським судом міста Києва. Затвердження Мирової угоди та закриття провадження по справі здійснюється ухвалою суду.

8. Мирова угода підписана сторонами у трьох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу по одному для кожної із сторін та Господарського суду міста Києва.

Адреси та реквізити сторін мирової угоди:

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" Код ЄДРПОУ 21476818 Юридична та фактична адреса: вул. Олексія Терьохіна, буд. 8-А, м. Київ, 04080 тел/факс: 044 500 49 32 Адреса електронної пошти: vedok@ukr.net Директор


С.А. Диняк МПВідповідач: Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" Місцезнаходження: вул. Дмитрівська, буд. 16-Б, м. Київ, 04080 Код ЄДРПОУ 37292855 Офіційна електронна адреса: https://kyivvodfond.com.ua/ Адреса електронної пошти: kyivvodfond@kmda.gov.ua Номер засобу зв`язку: 044-333-81-40 Директор
С.С. Козловська". МП

3. Ухвала відповідно до положень Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років з наступного дня після настання визначеного в п. 2 вказаної мирової угоди строку сплати заборгованості.

4. Стягувачем є Товариство з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" (04080, м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А; ідентифікаційний код 21476818).

Боржником є Спеціалізованим водогосподарським комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд" (04080, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 16-Б; ідентифікаційний код 37292855).

5. Провадження у справі №910/3021/23 закрити.

6. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення (02.05.2023) та у відповідності до положень ст.ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України може бути оскарження протягом десяти днів з дня складення її повного тексту шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Північного апеляційного господарського суду.

Повний текст ухвали складено 08.05.2023.

Суддя Роман Володимирович Бойко

Дата ухвалення рішення02.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110741930
СудочинствоГосподарське
Сутьзатвердження мирової угоди та закриття провадження у справі м. Київ 02.05.2023Справа №910/3021/23 За позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Ремонтно-будівельна компанія "Лівобережжя" доСпеціалізованого водогосподарського комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Київводфонд"простягнення 3 999 664,70 грн.

Судовий реєстр по справі —910/3021/23

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 12.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 08.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 02.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 13.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 03.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні