Ухвала
від 08.05.2023 по справі 585/1289/23
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1289/23

Номер провадження 2/585/416/23

У Х В А Л А

08 травня 2023 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі головуючого судді В.О. Шульги, при секретарі Ю.В. Кириленко, розглянувши без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу у судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 яка діє в інтересах ОСОБА_2 до Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Роменського районного нотаріального округу Кравченко Алла Вікторівна, Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 яка діє в інтересах ОСОБА_2 звернулася в суд з позовом до Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Роменського районного нотаріального округу Кравченко А.В., Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області і просить: 1) Визнати за ОСОБА_2 в порядку спадкування за заповітом право власності на земельну ділянку, площею 1,3329 гектарів, кадастровий номер: 5924181700:02:001:0116, розташованої на території Басівського старостинського округу Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області, наданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, землі сільськогосподарського призначення, та земельну ділянку, площею 0,4938 гектарів, кадастровий номер: 5924181700:01:004:0045, розташованої на території Басівського старостинського округу Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області, наданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, землі сільськогосподарського призначення, які належали ОСОБА_3 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 . 2. Справу просить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

В судове засідання позивач та представник позивача не з`явились.

Відповідач Хмелівська сільська рада Роменського району Сумської області явку представника в судове засідання не забезпечили, клопотали про проведення розгляду справи без присутності представника сільської ради.

Третя особа приватний нотаріус Роменського районного нотаріального округу Кравченко А.В. в судове засідання не прибула, надала суду заяву в якій клопотала розгляд справи провести без її присутності, при прийнятті рішення покладається на розсуд суду.

Третя особа Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області надали суду клопотання в якому просять замінити сторону по справі з відділу на Головне муправління та всі матеріали які стосуюттся розгляду справи в суді направити за адресою Головного управління: 40022, вул. Революції Гідності, 32, м. Суми, Сумська область.

За таких обставин згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України суд розглядає справу в судовому засіданні за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно ч. 1 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області у своєму клопотанні вказують, що відділ та управління не є юридичними особами публічного права, а лише структурними підрозділами юридичної особи Головного управління. А отже, не мають цивільних процесуальних прав та обов`язків та відповідно не можуть набувати статусу сторони в судовому процесі. Тому представництво інтересів з питань діяльності, виконання повноважень покладених на Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру на території Сумської області можливе лише Головним управлінням, яке згідно з Положенням «Про Головне управління Держгеокадастру у Сумській області» є юридичною особою.

За таких обставин клопотання третьої особи Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 53 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 яка діє в інтересах ОСОБА_2 до Хмелівської сільської ради Роменського району Сумської області, треті особи: приватний нотаріус Роменського районного нотаріального округу Кравченко Алла Вікторівна, Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, третю особу Управління у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на належну - Головного управління Держгеокадастру у Сумській області (400022, вул. Революція Гідності, 32 м. Суми, Сумська обл.)

Надіслати Головному управлінню Держгеокадастру у Сумській області копію даної ухвали та копію позовної заяви з доданими додатками і запропонувати надати суду письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються. Копію ухвали надіслати для відома учасникам справи.

Відкласти судове засідання до 08 години 40 хвилин 01 червня 2023 р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Роменського міськрайонного суду В. О. Шульга

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено11.05.2023
Номер документу110748640
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —585/1289/23

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні