Ухвала
від 03.04.2023 по справі 752/5204/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/5204/23

Провадження №2/752/4208/23

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

03 квітня 2023 року м. Київ

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Кордюкова Ж.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до закладу освіти «Приватний загальноосвітній навчальний заклад «Мідгард» про стягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, -

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Куликов Олександр Андрійович в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва з позовною заявою до закладу освіти «Приватний загальноосвітній навчальний заклад «Мідгард» про стягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних.

До відкриття провадження по справі від представника позивача адвоката Куликова О.А. надійшла заява про відмову від позову, оскільки з відповідачем врегульовано спір.

Згідно з п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

В провадженні Голосіївського районного суду міста Києва знаходиться цивільна справа №752/5204/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до закладу освіти «Приватний загальноосвітній навчальний заклад «Мідгард» про стягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних.

На момент подання представником позивача заяви про повернення позовної заяви провадження у цивільній справі №752/5204/23 не відкрито.

Вважаю, що представник позивача адвокат Куликов О.А. самостійно та на власний розсуд здійснює свої процесуальні права, а тому звернення до суду із заявою про повернення позовної заяви входить до обсягу його процесуальних прав, визначених положеннями ст. 43 ЦПК України та ордером на надання правничої (правової) допомоги від 14.03.2023.

Вивчивши матеріали позовної заяви, вважаю, що оскільки представником позивача подано заяву про повернення позовної заяви, то вказана заява підлягає задоволенню, а позовна заява - поверненню позивачу.

Керуючись ст.ст. 185, 258, 260-261, 353, 354-355 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до закладу освіти «Приватний загальноосвітній навчальний заклад «Мідгард» про стягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних повернути позивачу разом із доданими до неї документами.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення03.04.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110757438
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних

Судовий реєстр по справі —752/5204/23

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні