Ухвала
від 08.05.2023 по справі 756/5119/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

08.05.2023 Справа № 756/5119/23

Ун. №756/5119/23

Пр. №2/756/3106/23

У Х В А Л А

про передачу за підсудністю

08 травня 2023 року суддя Оболонського районного суду міста Києва Майбоженко А.М., розглянувши матеріали позовної заяви Пристоличної сільської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «СФЕРА 777», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бєлломі Олена Віталіївна, Приватний нотаріус Бориспільського районного нотаріального округу Київської області Гадуп`як Сергій Миколайович про визнання недійсними договорів про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію) та скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,

В С Т А Н О В И В:

Позивач через свого представника звернувся до суду з вищевказаним позовом.

Як вбачається зі змісту позовної заяви земельні ділянки щодо яких, позивач просить визнати недійсними договори про встановлення права користування для забудови (суперфіцію), а також скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, розташовані на території Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області.

Позов поданий до Оболонського районного суду м.Києва з урахуванням приписів ст.27 ЦПК України щодо підсутності справ за місцезнаходженням відповідача - фізичної особи.

Відповідно до ч.16 ст.28 ЦПК України, позивач має право на вибір між кількома судами, яким згідно з цією статтею підсудна справа, за винятком виключної підсудності, встановленої статтею 30 цього Кодексу.

Статтею 30 ЦПК України передбачено випадки виключної підсудності справ. Зокрема, згідно ч.1 цієї статті, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місце знаходженням цього майна або основної його частини.

Вимоги ЦПК щодо виключної підсудності унеможливлюють застосування інших правил територіальної підсудності, крім тих, які встановлені процесуальним законом для відповідної категорії справ.

Виключна підсудність застосовується до тих спорів, вимоги за якими стосуються нерухомого майна як безпосередньо, так і опосередковано, а спір може стосуватися як правового режиму нерухомого майна, так і інших прав та обов`язків, що пов`язані з нерухомим майном.

Правила виключної підсудності поширюються на будь-які спори, які стосуються прав та обов`язків, що пов`язані з нерухомим майном. У таких спорах нерухоме майно не обов`язково виступає як безпосередньо об`єкт спірного матеріального правовідношення.

Місцезнаходження нерухомого майна (земельних ділянок) не відноситься до території Оболонського району м. Києва.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає правильним передати матеріали позовної заяви Пристоличної сільської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «СФЕРА 777», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бєлломі Олена Віталіївна, Приватний нотаріус Бориспільського районного нотаріального округу Київської області Гадуп`як Сергій Миколайович про визнання недійсними договорів про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію) та скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень до Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Керуючись ст. ст.28, 30, 31 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Матеріали позовної заяви Пристоличної сільської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «СФЕРА 777», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бєлломі Олена Віталіївна, Приватний нотаріус Бориспільського районного нотаріального округу Київської області Гадуп`як Сергій Миколайович про визнання недійсними договорів про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію) та скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень передати на розгляд до Бориспільського міськрайонного суду Київської області (08301, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Героїв Небесної сотні, 8).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Суддя А.М. Майбоженко

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110758192
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —756/5119/23

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Журавський В. В.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні