Ухвала
від 04.05.2023 по справі 522/8594/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/8594/23

н/п 2/522/4303/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

04.05.2023 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Шестакова Я.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач в травні 2023 року звернувся з зазначеним позовом в якому просить:

-визнати незаконним та скасувати наказ тимчасового виконувача обов`язків директора Вищої школи публічного управління від 31.03.2023 року №225-к про звільнення ОСОБА_1 з посади Уповноваженого з антикорупційної діяльності;

-поновити позивача на посаді Уповноваженого з антикорупційної діяльності;

-зобов`язати Вищу школу публічного управління внести запис в трудову книжку про поновлення позивача на посаді Уповноваженого з антикорупційної діяльності із скасуванням попереднього запису про звільнення на підставі наказу №225-к від 31.03.2023 року тимчасово виконувача обов`язків директора Вищої школи публічного управління;

-стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу з 31.03.2023 року до дня поновлення на роботі;

-стягнути з відповідача судові витрати.

Дослідивши матеріали позовної заяви суддею встановлено, що позовну заяву подано без дотримання вимог встановлених ст.175,177 ЦПК України, що є підставою для залишення такої позовної заяви без руху.

Позивачем при подачі позовної заяви до суду не було дотримано вимог п.3 ч.3ст.175 ЦПК України, відповідно до якого позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Матеріали позовної заяви містять вимогу про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 31.03.2023 року до дня поновлення на роботі.

Однак, позивачем не сформульовано змісту позовних вимог з точним визначенням суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Середній заробіток працівника визначається відповідно дост. 27 Закону «Про оплату праці»за правилами, передбаченими Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженимпостановою КМУ від 08.02.1995 р. №100(далі Порядок №100).

Положеннямабз. 3 п. 2 Порядку №100визначено, що середньомісячна заробітна плата за час вимушеного прогулу працівника обчислюється, виходячи з виплат за останні два календарні місяці роботи, що передують події, з якою пов`язана виплата, тобто що передують дню звільнення працівника з роботи.

Позивачем не наведено розрахунок середнього заробітку за вимушеного прогулу відповідно до норм чинного законодавства, що повинні бути стягнені з відповідача також, відсутні посилання на докази середнього заробітку позивача.

Без усунення недоліків заява не може бути прийнята до провадження суду.

Відповідно до ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку на усунення викладених в ухвалі недоліків.

Враховуючи викладене, залишення даної позовної заяви без руху з підстав, передбачених законом, не є порушенням права на справедливий судовий захист, оскільки після усунення недоліків позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання до суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Вищої школи публічного управління про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - залишити без руху.

Надати позивачу строк 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Я.В. Шестакова

Дата ухвалення рішення04.05.2023
Оприлюднено12.05.2023
Номер документу110776665
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —522/8594/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Павлик І. А.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шестакова Я. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шестакова Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні