Ухвала
від 10.05.2023 по справі 295/5630/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/5630/23

Категорія 75

2/295/1815/23

УХВАЛА

(про відкриття провадження та витребування доказів)

10.05.2023 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Перекупка І.Г., вирішуючи питанняпро відкриттяпровадження поцивільній справіза позовомОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ферпласт-Україна" (м. Житомир, просп. Миру, 57) про скасування наказу про звільнення в частині формулювання причин звільнення та відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулася до суду з даною позовною заявою.

Позовна заява відповідає вимогам ст.175,177ЦПК України та підсудна Богунському районному суду м. Житомира.

Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно дост. 274 ЦПК Українисправа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

В додатках до позовної заяви міститься клопотання ОСОБА_1 , в якому просить витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Ферпласт-Україна" належним чином завірені копії документів, а саме: наказу про звільнення № 54-к від 28.03.2023 та наказу про скорочення чисельності чи штату працівників.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до п. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Керуючись ст. ст. 84, 174, 178, 181, 187, 353, 354 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до свого провадження та відкрити спрощене позовне провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ферпласт-Україна" про скасування наказу про звільнення в частині формулювання причин звільнення та відшкодування моральної шкоди.

Призначитисудове засідання по суті на 12:00 год. 26 червня 2023 року, викликати сторони по справі до Богунського районного суду м. Житомира за адресою: м. Житомир, м-н Соборний 1, Зал № 2-Б-4.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів, задовольнити.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Ферпласт-Україна" належним чином завірені копії документів, а саме: наказу про звільнення № 54-к від 28.03.2023 та наказу про скорочення чисельності чи штату працівників.

Одночасно з копією цієї ухвали відповідачу надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідач має право подати до суду письмові заперечення проти позову та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Визначити відповідачу строк 5 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подачі відзиву на позов та доказів що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання( надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Позивач має право надати відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відзиву.

Відповідач має право подати заперечення на відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядаєтьсяза електронною адресою https://court.gov.ua/sud0604/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г.Перекупка

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення10.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110779866
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —295/5630/23

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Рішення від 03.10.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні