Ухвала
від 11.05.2023 по справі 619/4989/21
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 619/4989/21

Провадження № 2/535/272/23

УХВАЛА

11 травня 2023 року смт Котельва

Суддя Котелевського районного суду Полтавської області Шолудько А.В., розглянувши матеріали справи №619/4989/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК Сервіс» до Приватного підприємства «Фонтіна», ОСОБА_1 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної у результаті дорожньо-транспортної пригоди, третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Юнівес»,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Котелевського районного суду Полтавської області перебуває вказана справа.

Розгляд справи призначено в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін о 13.10 год 02.08.2023 в залі суду Котелевського районного суду Полтавської області.

08.05.2023 року до Котелевського районного суду Полтавської області надійшло електронною поштою клопотання представника відповідача Приватного підприємства «Фонтіна» адвоката Кайдашова ВіталіяСергійовича,який дієна підставіордера нанадання правовоїдопомоги серіїАХ №1129740від 08.05.2023року, про розгляд справи в режимі відеоконференції відповідно до ст.212 ЦПК України, в якому просить забезпечити проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, у зв`язку із значною віддаленістю від місцезнаходження суду та запровадженням воєнного стану на території України.

Відповідно дост.212ЦПК Україниучасникисправи маютьправо братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду заумови наявностіу судівідповідної технічноїможливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою.Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-телекомунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи територіальну віддаленість місця знаходження представника відповідача та відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України, суд вважає за можливе клопотання представника відповідача задовольнити та провести розгляд справи за його участю в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст.212, 258, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Судові засідання у справі №619/4989/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АМК Сервіс» до Приватного підприємства «Фонтіна», ОСОБА_1 про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної у результаті дорожньо-транспортної пригоди, третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Юнівес», провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення Котелевського районного суду Полтавської області з використанням власних технічних засобів представника відповідача Приватного підприємства «Фонтіна» адвоката Кайдашова ВіталіяСергійовича за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Роз`яснити представнику відповідача, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Шолудько

Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110781131
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної у результаті дорожньо-транспортної пригоди,

Судовий реєстр по справі —619/4989/21

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні