Ухвала
від 06.04.2023 по справі 761/1737/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1737/23

Провадження № 2/761/5372/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого: судді - Притули Н.Г.

при секретарі: Габунії М.Г.,

за участі

представника позивача: Золотарьова К.А.,

представника відповідача: Папуця О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Хостмайстер» про захист, честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

В своїх вимогах позивач просить визнати інформацію недостовірною, зобов`язати відповідача спростувати недостовірну інформацію та відшкодувати моральну шкоду.

Разом з тим, 21.02.2023 року до суду надійшло клопотання представника позивача про витребування доказів, в якому остання просить витребувати у відповідача наступні докази: прізвище, ім`я, по-батькові особи, що володіє та/або здійснює управління сайтом «https://antikor.com.ua», або повну назву юридичної особи, код ЄДРПОУ, юридичну адресу, адресу для кореспонденції (за наявності), контактну інформацію юридичної особи, контактні дані посадової особи, що здійснює управління юридичною особою, яка володіє та/або здійснює управління сайтом «https://antikor.com.ua».

Своє клопотання представник позивача обґрунтовує тим, що дані докази мають істотне значення для розгляду даної справи та входять до предмету доказування.

Представник позивача в судовому засіданні підтримав дане клопотання та просив його задовольнити.

Представник відповідача в судовому засіданні заперечував щодо задоволення даного клопотання оскільки вказану інформацію вони не зможуть надати так як не володіють нею.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання, за наступних підстав.

У відповідності до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні про витребування доказів повинні бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Як вбачається, до клопотання про витребування доказів, представник позивача надав відповідь ТОВ «Хостмайстер» на адвокатський запит щодо надання інформації, яку остання просить витребувати. У вказаній відповіді зазначено, що ТОВ «Хостмайстер» не володіє інформацією про власника облікового запису, що використовується для розміщення веб-сайту https://antikor.com.ua у мережі Інтернет.

Тобто, з наданих представником позивача відомостей вбачається, що ТОВ «Хостмайстер» не володіє інформацією, яку остання просить суд витребувати.

Таким чином, дослідивши клопотання представника позивача про витребування доказів, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні останнього, оскільки представником позивача не наведено підстави, з яких випливає, що ТОВ «Хостмайстер» має цей доказ.

Керуючись ст.ст. 24, 77, 84 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів - відхилити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 11 квітня 2023 року

Суддя: Н.Г. Притула

Дата ухвалення рішення06.04.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110783750
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —761/1737/23

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні