Постанова
від 07.11.2007 по справі 1/125-70.1а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/125-70.1А

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

43010, м. Луцьк, пр. Волі, 54 а

              

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

"07" листопада 2007 р. Справа № 1/125-70.1А.

За позовом Прокурора Іваничівського району в інтересах держави в особі Нововолинської об'єднаної державної податкової інспекції

до Іваничівського комбінату громадського харчування

Про припинення підприємницької діяльності юридичної особи

                     Головуюча суддя  М.М. Гончар

                     При секретарі        О.М. Соломка

Представники:

Від позивача: н/з.

Від відповідача: н/з.

В судовому засіданні приймали участь: Манзій П.П. прокурор відділу представництва облпрокуратури

          Права та обов'язки прокурору  роз'яснені відповідно до ст.ст. 49,51 КАС України.

        Відводу складу суду не заявлено.

               

          Суть спору: Прокурор Іваничівського району звернувся до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Нововолинської об'єднаної державної податкової інспекції про припинення юридичної особи - Іваничівського комбінату громадського харчування, згідно вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", з тих підстав, що відповідач більше року не звітується перед податковою інспекцією.

          Відповідач  у судове засідання не з'явився, відзиву на позов не подав, про поважні причини неявки не повідомив.

          Відповідно до ч.1 ст.40 КАС України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.

Аналізуючи матеріали справи, суд приходить до висновку про можливість розгляду спору за наявними по справі матеріалами.

Із досліджених матеріалів справи, господарський суд встановив:

               Іваничівський комбінат громадського харчування, як суб'єкт підприємницької діяльності зареєстрована рішенням відділу соціального економічного розвитку Іваничівської районної державної адміністрації №24 від 01.06.1993 року за  адресою: смт. Іваничі, вул.Залізнична, 6, є юридичною особою та діє на підставі Статуту.

                   Відповідач взятий на податковий облік Іванічівським відділенням Нововолинської ОДПІ  23.12.1993 року і є платником податків.

                Відповідно до п. 16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" підприємство повинно подавати декларацію по податку на прибуток в строки визначені п. п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", тобто податкові декларації подаються за базовий податковий період, що дорівнює: календарному місяцю - протягом  20 календарних днів, наступних за останнім календарних днем звітного (податкового) місяця; календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу).

Відповідачем звітність не подається більше року, що стверджується  актом Нововолинської ОДПІ №8/15 (а.с.8).

Згідно довідки Іваничівського відділення Нововолинської ОДПІ № 1307/19-003 від 03.09.2007 року станом на 03.09.2007 року  відповідач не має заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) (а.с.9).

Відповідно до ч. 4 п. 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 року, який набрав чинності з 01.07.2004 року, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи є  неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідачем більше року не подається звітність, суд вважає, що позовні вимоги підставні та підлягають до задоволення.

          Керуючись ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст.ст.69,71,79,86,158-160 КАС України, господарський cуд,

                                              ПОСТАНОВИВ:

              1.Позов задовольнити повністю.

          2.Припинити юридичну особу — Іваничівського комбінату громадського харчування, смт. Іваничі, вул.Залізнична, 6, код 05384146.

3.Зобов'язати державного реєстратора - Іваничівську районну державну адміністрацію  вчинити дії, передбачені ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

4.Направити ухвалу суду на адресу: смт. Іваничі, Іваничівській районній державній адміністрації,  державному реєстратору.

          Відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

        На постанову в 10-денний строк з дня виготовлення її повного тексту може бути подано заяву про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана в 10-денний строк без попереднього подання заяви.

              Суддя                                                                           М.М. Гончар                                              

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення07.11.2007
Оприлюднено12.11.2007
Номер документу1107998
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/125-70.1а

Постанова від 07.11.2007

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні