Ухвала
від 11.05.2023 по справі 320/15963/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/15963/21 Прізвище судді (суддів) першої інстанції:

Панова Г.В.

У Х В А Л А

11 травня 2023 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Костюк Л.О.;

суддів: Бужак Н.П., Кобаля М.І.;

розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни про виправлення описки в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року за розглядом апеляційної скарги представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2022 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И Л А:

У грудні 2021 року, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (далі - позивач) звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (далі - відповідач) про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та споруд Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (код ЄДРПОУ - 37813456) за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Завокзальна, буд. 1 шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 18.10.2021 № 939.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що на підставі наказу ГУ ДСНС України у Київській області від 10.09.2021 № 1083 «Про проведення планових перевірок» було проведено планову перевірку щодо додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Товариством з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» за адресою: Київська обл., м. Бориспіль, вул. Завокзальна, 1.

В ході проведення вказаної перевірки відповідача було встановлено ряд порушень, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей, які перебувають на об`єкті, що, у свою чергу, є підставою для застосування заходів реагування у сфері господарської діяльності у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт».

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2022 року адміністративний позов задоволено частково.

Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та споруд зерноскладів, адміністративної будівлі та ремонтної майстерні Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (код ЄДРПОУ - 37813456) за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Завокзальна, буд. 1 шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаних об`єктів до повного усунення порушень, зазначених в акті від 18.10.2021 № 939.

У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з вказаною постановою, представником відповідача подано апеляційну скаргу, в якій просить суд скасувати рішення з мотивів неповного з`ясування судом першої інстанції обставин, що мають значення для справи, невідповідності висновків суду першої інстанції обставинам справи, порушення норм матеріального та процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни - задоволено, рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2022 року - скасовано та у задоволенні адміністративного позову Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» про застосування заходів реагування - відмовлено.

26 квітня 2023 року на електронну пошту Шостого апеляційного адміністративного суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни надійшла заява про виправлення описки в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від від 13 квітня 2023 року.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів вважає за необхідне задоволити заяву про виправлення описки, виходячи з наступного.

Колегія суддів вважає за необхідне виправити описки в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року, з таких підстав.

Питання про виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні регулюються ст.253 КАС України.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 253 КАС України, суд який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Як вбачається з матеріалів справи, у вищевказаній постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року мають місце описки, що полягає у невірному зазначенні:

- в абзаці першому, другому, третьому описової частини судового рішення, а саме: замість - «У грудні 2021 року, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (далі - позивач) звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (далі - відповідач) про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та споруд Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (код ЄДРПОУ - 37813456) за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Завокзальна, буд. 1 шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 18.10.2021 № 939. В обґрунтування позову позивач зазначив, що на підставі наказу ГУ ДСНС України у Київській області від 10.09.2021 № 1083 «Про проведення планових перевірок» було проведено планову перевірку щодо додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Товариством з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» за адресою: Київська обл., м. Бориспіль, вул. Завокзальна, 1. В ході проведення вказаної перевірки відповідача було встановлено ряд порушень, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей, які перебувають на об`єкті, що, у свою чергу, є підставою для застосування заходів реагування у сфері господарської діяльності у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт».», вказано - «У липні 2022 року, Підприємство з іноземними інвестиціями «Амік Україна» (далі - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великим платниками податків (далі - відповідач), в якому просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 0007300703 від 11 листопада 2021 року на суму 5 934 628, 06 грн. В обґрунтування позовних вимог зазначено, що Підприємством ведеться належний облік товарно-матеріальних цінностей (далі по тексту - ТМЦ) за місцем реалізації, надано всі, визначені чинним законодавством документи первинного бухгалтерського обліку. Жодних випадків торгівлі не облікованим товаром під час перевірки встановлено не було, а висновки про торгівлю не облікованими товарами здійснено виключно на підставі відсутності певних записів в журналі №13-НП. Позивач також вказує, що ним здійснюється належне програмування коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, в свою чергу перевіряючими під час проведення перевірки не вивчалися розрахункові документи (де має бути зазначено код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД) та не робилися контрольні закупки, а, отже, і висновки про відсутність такого коду не ґрунтуються на об`єктивному дослідженні доказової бази.»;

- аркуші восьмому абзац шостий мотивувальної частини судового рішення, а саме: замість - «Колегія суддів звертає увагу, що на звернення ТОВ «Білий цвіт» позивачем було проведено позапланову перевірку відповідача.», вказано - «Колегія суддів звертає увагу що, на звернення ТОВ «Біонорика» позивачем було проведено позапланову перевірку відповідача.».

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів приходить до висновку щодо задоволення заяви представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни про виправлення описки в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року.

Керуючись ст.ст. 248, 253, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий цвіт» - Бойко Діани Миколаївни про виправлення описки в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року - задоволити.

У постанові Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року виправити описку, а саме, зазначити вірно:

- в абзаці першому, другому, третьому описової частини судового рішення, а саме: замість - «У липні 2022 року, Підприємство з іноземними інвестиціями «Амік Україна» (далі - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великим платниками податків (далі - відповідач), в якому просить визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 0007300703 від 11 листопада 2021 року на суму 5 934 628,06 грн. В обґрунтування позовних вимог зазначено, що Підприємством ведеться належний облік товарно-матеріальних цінностей (далі по тексту - ТМЦ) за місцем реалізації, надано всі, визначені чинним законодавством документи первинного бухгалтерського обліку. Жодних випадків торгівлі не облікованим товаром під час перевірки встановлено не було, а висновки про торгівлю не облікованими товарами здійснено виключно на підставі відсутності певних записів в журналі №13-НП. Позивач також вказує, що ним здійснюється належне програмування коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, в свою чергу перевіряючими під час проведення перевірки не вивчалися розрахункові документи (де має бути зазначено код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД) та не робилися контрольні закупки, а, отже, і висновки про відсутність такого коду не ґрунтуються на об`єктивному дослідженні доказової бази.», вказати - «У грудні 2021 року, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (далі - позивач) звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (далі - відповідач) про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та споруд Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» (код ЄДРПОУ - 37813456) за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Завокзальна, буд. 1 шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 18.10.2021 № 939. В обґрунтування позову позивач зазначив, що на підставі наказу ГУ ДСНС України у Київській області від 10.09.2021 № 1083 «Про проведення планових перевірок» було проведено планову перевірку щодо додержання (виконання) вимог нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Товариством з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт» за адресою: Київська обл., м. Бориспіль, вул. Завокзальна, 1. В ході проведення вказаної перевірки відповідача було встановлено ряд порушень, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей, які перебувають на об`єкті, що, у свою чергу, є підставою для застосування заходів реагування у сфері господарської діяльності у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель Товариства з обмеженою відповідальністю «Білий Цвіт».».

- аркуші восьмому абзац шостий мотивувальної частини судового рішення, а саме: замість - «Колегія суддів звертає увагу що, на звернення ТОВ «Біонорика» позивачем було проведено позапланову перевірку відповідача.», вказати - «Колегія суддів звертає увагу, що на звернення ТОВ «Білий цвіт» позивачем було проведено позапланову перевірку відповідача.».

Дане рішення є невід`ємною частиною постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2023 року.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду у строк визначений ст. 329 КАС України.

Головуючий суддя: Л.О. Костюк

Судді: Н.П. Бужак

М.І. Кобаль

Дата ухвалення рішення11.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110801752
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо охорони праці

Судовий реєстр по справі —320/15963/21

Ухвала від 11.05.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Постанова від 13.04.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Костюк Любов Олександрівна

Рішення від 25.07.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Рішення від 26.07.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні