Постанова
від 18.08.2010 по справі 2а-2899/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.08.2010 р. С права № 2а-2899/10/1470

Миколаївський окружни й адміністративний суд у скл аді головуючого судді Устино ва І.А., за участю секретаря су дового засідання Непомнящої А.О., розглянув у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Прокурора Це нтрального району м. Миколає ва,

в інтересах держави в особ і управління Пенсійного ф онду України в Центральному районі м. Миколаєва,

до товариства з обмежен ою відповідальністю «Вояс»,

за участю представників ві д позивача: не з' явився.

від відповідача: не з' явив ся.

У справі приймає участь про курор Брезіцький В.С.

про стягнення з відпові дача заборгованості зі сплат и страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування в сумі 9968,75 грн.

ВСТАНОВИВ:

Прокурором Центральн ого району м. Миколаєва в інте ресах держави в особі управл іння Пенсійного фонду Україн и в Центральному районі м. Мик олаєва пред' явлено позов до товариства з обмеженою відп овідальністю «Вояс»про стяг нення заборгованості зі спла ти страхових внесків на зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування в сумі 9968 ,75 грн.

У судовому засіданні про курор позовні вимоги підтрим ав повністю.

Відповідач, про дату та ча с слухання справи повідомлен ий належним чином, у судове за сідання не з' явився, письмо ві заперечення проти позову не надав.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на пі дставі наявних у справі дока зів, а відсутність повноважн ого представника відповідач а, відповідно до ст. 128 КАС Украї ни, не перешкоджає вирішенню спору.

Проаналізувавши матеріа ли справи, пояснення прокуро ра, суд приходить до наступни х виводів.

Відповідач відповідно до ст. 14, 15 Закону України «Про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування»від 09.07 .2003р. № 1058-ІV є страхувальником та платником страхових внесків на обов' язкове державне пе нсійне страхування.

Згідно п. 6 ст. 17 Закону Укра їни „Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання” № 1058-ІV страхувальник зоб ов' язаний нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески.

Відповідно до Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України в ідповідачем самостійно обчи слюється розмір страхових вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання та самостійно перерахов ується до Пенсійного фонду, т ому сума страхових внесків є узгодженою між позивачем та відповідачем.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 2 0 Закону України „Про загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування” № 1058-ІV страх увальники зобов'язані сплачу вати страхові внески, нарахо вані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду .

Пунктом 2 частиною 9 статте ю 106 Закону України «Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування» передба чено, що суми страхових внеск ів своєчасно не нараховані а бо не сплачені страхувальник ами у вищевказані строки, в то му числі обчислені територіа льними органами Пенсійного ф онду України, вважаються про строченою заборгованістю із сплати внесків і стягуються з нарахуванням пені та засто суванням фінансових санкцій . Відповідно до п.2 ч.9 ст. 106 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»до відповідача зас тосовані штрафні санкції у р озмірі 530 грн. та нарахована пе ня у розмірі 42,40 грн., що підтвер джується рішенням №3217 від 13.10.2008 р . (а.с.11).

Як вбачається з наданих м атеріалів, відповідач станом на 01.12.2008 р.(без урахування звіту за жовтень 2008 року) має заборго ваність по сплаті страхових внесків, а саме недоїмки по зб ору на обов' язкове державне пенсійне страхування в сумі 9968,75 грн.

Наявність вказаної за боргованості підтверджуєть ся розрахунком суми страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування за серпень-вересень 2008 р. (а.с.9-10), рішенням про застосу вання фінансових санкцій та нарахування пені №3217 від 13.10.2008 ро ку та вимогою про сплату борг у від 05.11.2008 р. №Ю-995/1 (а.с.12).

Згідно п. 3 ст. 106 Закону Укра їни Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння” № 1058-ІV, в разі несплати стр ахувальником суми недоїмки, орган Пенсійного фонду має п раво звернутися до суду чи го сподарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

На час розгляду справи, від повідач у встановленому поря дку вимогу позивача про спла ту недоїмки не оскаржив, забо ргованість у сумі 9968,75 грн. не с платив.

За таких обставин позовн і вимоги обґрунтовані та під лягають задоволенню.

Керуючись статтями 158, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з о бмеженою відповідальністю « Вояс»(вул. Велика Морська, 21, кв. 51, м. Миколаїв, 54015, ідентифі каційний код 34851775) на користь Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Центральному районі м. Миколаєва недоїмку по стра ховим внескам на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування у розмірі 9968 грив ень 75 копійок.

Постанова або ухвала суд у першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом , набирає законної сили після закінчення строку подання з аяви про апеляційне оскаржен ня, встановленого цим Кодекс ом, якщо таку заяву не було под ано.

Якщо було подано заяву пр о апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була по дана у строк, встановлений ци м Кодексом, постанова або ухв ала суду першої інстанції на бирає законної сили після за кінчення цього строку.

У разі подання апеляційн ої скарги судове рішення, якщ о його не скасовано, набирає з аконної сили після поверненн я апеляційної скарги, відмов и у відкритті апеляційного п ровадження або набрання зако нної сили рішенням за наслід ками апеляційного проваджен ня.

Апеляційна скарга подає ться до адміністративного су ду апеляційної інстанції чер ез суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної с карги одночасно надсилаєтьс я особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом дес яти днів з дня її проголошенн я. У разі застосування судом ч астини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття по станови у письмовому провадж енні апеляційна скарга подає ться протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Якщо суб'єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Суддя І. А. Устино в

Дата ухвалення рішення18.08.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу11081974
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2899/10/1470

Постанова від 18.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні