Ухвала
від 12.05.2023 по справі 691/393/23
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 691/393/23

Провадження № 2/691/224/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 травня 2023 року м. Городище

Суддя Городищенського районного суду Черкаської області Синиця Л.П., вивчивши позовну заяву керівника Смілянської окружної прокуратури В.Танцюри в інтересах держави в особі Городищенської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Городищенське медичне обєднання" Городищенської міської ради про стягнення витрат на лікування потерпілого внаслідок вчинення кримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

29.03.2023 року позивач в інтересах держави в особі уповноваженого органу здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах звернувся до Городищенського районного суду Черкаської області з вказаною позовною заявою, та просив суд стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь Городищенської міської ради кошти в сумі 13180 грн. 90 коп., які витрачені на лікування потерпілого ОСОБА_2 та зарахувати їх на рахунок КНП "Городищенське МО" Городищенської міської ради, розглянувши позов за правилами спрощеного позовного провадження.

На виконання вимог ЦПК України, судом здійснено запит 31.03.2023 року, 03.05.2023 року, повторно, до органу місцевого самоврядування щодо доступу до персональних даних відповідача у справі.

09 травня 2023 року, на запит суду, з Мліївської міської ради надійшов лист № 735/02-27 від 04.05.2023, інформують, що згідно з Реєстром територіальної громади та даними погосподарського обліку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований по АДРЕСА_1 , дата реєстрації за місцем проживання - 10.10.2016.

Позовна заява подана і відповідає порядку, встановленому ст. ст. 175 - 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Цивільна справа підсудна Городищенському районному суду Черкаської області. Підстави для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову, залишення позовної заяви без руху, відсутні.

Відповідно до частини 2 статті 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (пункт 2 частини 4 статті 187 ЦПК України).

Згідно частини 4 статті 247 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Ураховуючи предмет та підстави позову, приходжу до висновку про те, що дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 27, 175 - 177, 187, 247, 277, 279, 353 ЦПК Укрраїни,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі № 691/393/23, № провадження 2/691/224/23 за позовною заявою керівника Смілянської окружної прокуратури В.Танцюри в інтересах держави в особі Городищенської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Городищенське медичне обєднання" Городищенської міської ради про стягнення витрат на лікування потерпілого внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Цивільну справу № 691/393/23 розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, о 08 годині 30 хвилин 31 травня 2023 року, в залі суду приміщення Городищенського районного суду Черкаської області, за адресою: вул. 1 Травня, 9, м. Городище, Черкаська область.

Копію ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Відповідачу, третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право подати заяву із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та у відповідності до вимог ст.178 ЦПК України відповідачу пропонується подати відзив на позов та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи протягом десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право надати відповідь на відзив протягом десяти днів з дня його отримання.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ЦПК України.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову або відзив, у строк десяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Пояснення третьої особи повинні відповідати вимогам частини 2 статті 181 ЦПК України. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Городищенського районного суду Черкаської області.

Роз`яснити, що надсилання кореспонденції судом здійснюється з урахуванням опублікованого на офіційному сайті суду повідомлення від 01.07.2022 року про тимчасове припинення державного фінансування відправки поштової кореспонденції, що пов`язано з дефіцитом поточних видатків на забезпечення здійснення судочинства.

Ухвала про відкриття провадження у справі оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. П. Синиця

Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110827544
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —691/393/23

Рішення від 31.05.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні