Ухвала
від 08.05.2023 по справі 208/1623/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/1623/23

№ провадження 2-з/208/69/23

УХВАЛА

Іменем України

08 травня 2023 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

Головуючого, судді - Івченко Т.П;

Секретаря судового засідання Паталахи І.О.,

розглянув у відкритому судовому засіданні у м. Кам`янське Дніпропетровської області клопотання адвокатаБурдіка В.І.,який дієв інтересахпозивача ОСОБА_1 , «про витребування доказів» по цивільні справі № 208/1623/23 за позовною заявою ОСОБА_1 доПриватного акціонерноготовариства«Дніпровагонмаш» «пропоновлення нароботі,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу», суд

встановив:

28 лютого 2023 року до Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області надійшов зазначений позов, за яким позивач ОСОБА_1 , просить:

- поновити на роботі ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , з 30 січня 2023 року на рівнозначній посаді до посади, яку обіймала на час звільнення або внести зміни в штатному розписі ввівши відповідну посаду;

- стягнути з приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (код ЄДРПОУ 05669819, 51925, Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вулиця Українська, будинок 4) середній заробіток за весь час вимушеного прогулу, починаючи з 30.01.2023 року по день фактичного поновлення на посаді на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

- стягнути з приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (код ЄДРПОУ 05669819, 51925, Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вулиця Українська, будинок 4) судовий збір у сумі 1073 (одна тисяча сімдесят три) гривні 60 копійок на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

- стягнути з приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (код ЄДРПОУ 05669819, 51925, Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вулиця Українська, будинок 4) витрати на оплату гонорару успіху адвоката у сумі 10000 (десять тисяч) гривень 00 копійок на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Через канцелярію суду адвокатом Бурдіком В.І., який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , подано клопотання по витребування доказів в порядку статті 81 ЦПК України.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 08 травня 2023 року матеріали клопотання передано до провадження судді Івченко Т.П.

Відповідно до клопотання адвокат Бурдік В.І. просить витребувати від Приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (Україна, 51925, Дніпропетровська обл.., м. Кам`янське, вул. Українська, буд.4, ПрАТ «Дніпровагонмаш»):

-наказ про звільнення № 13 від 30.01.2023 року ОСОБА_1 ;

-штатний розклад до скорочення штату та розроблений новий штатний розклад після скорочення штату ПрАТ «Дніпровагонмаш»;

-відомості про середній місячний заробіток ОСОБА_1 на час її звільнення та одноденний заробіток.

Суд керує ходом процесу, спрямовує дії осіб, що беруть участь у процесі, забезпечує виконання та здійснення ними прав і обов`язків, виносить рішення, які мають владний характер, вирішує матеріально-правовий спір, чим і здійснює захист порушеного або оскарженого суб`єктивного права. Також, суд виступає як учасник процесуальних відносин, як владний орган, наділений повноваженням вирішувати правові питання, які можуть виникнути у зв`язку з розглядом конкретної справи. Та те, що наділяючи суд правом вимагати від учасників процесу в рамках наданих їм процесуальним законодавством повноважень, належної поведінки, держава одночасно з цим встановлює і для самого суд у рамки дозволеної поведінки. З метою встановлення справедливого та ефективного захисту прав відповідно до частини 1 статті 10 ЦПК України, суд при розгляді справи керуючись принципом верховенства права та у відповідності до пункту 11 частини 2 статті 1 ЦПК України неприпустимості зловживання процесуальними правами, за власною ініціативою поставив питання про витребування доказів.

За нормою ч. 1ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно дост.84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до статті 83 ЦПК України:

1. Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

2. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

3. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

4. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

5. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів.

6. У випадку прийняття судом відмови сторони від визнання обставин суд може встановити строк для подання доказів щодо таких обставин.

Вивчивши письмові матеріали справи, та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів для доведення обставин справи, що підтверджено копіями наданих документів, а витребування зазначених доказів та інформації при розгляді справи є обов`язковою, оскільки суду для повного та всебічного дослідження вдосталь копії, суд приходить до висновку про необхідність витребування:

-від Приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (Україна, 51925, Дніпропетровська обл.., м. Кам`янське, вул. Українська, буд.4, ПрАТ «Дніпровагонмаш») наказ про звільнення № 13 від 30.01.2023 року ОСОБА_1 , штатний розклад до скорочення штату та розроблений новий штатний розклад після скорочення штату ПрАТ «Дніпровагонмаш» та відомості про середній місячний заробіток ОСОБА_1 на час її звільнення та одноденний заробіток .

Враховуючи те, що витребування зазначених доказів та інформації при розгляді цивільної справи є обов`язковим, проте заявлені докази підлягають витребуванню у виді копій належним чином завірені, а тому суд вважає, що клопотання обгрунтованим та таким що підлягає частковому задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.81-84, 258-260 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання адвоката Бурдіка В.І., який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , - задовольнити частково.

Витребувати від Приватного акціонерного товариства «Дніпровагонмаш» (Україна, 51925, Дніпропетровська обл.., м. Кам`янське, вул. Українська, буд.4, ПрАТ «Дніпровагонмаш»):

- копію, належним чином завіреного, наказу про звільнення № 13 від 30.01.2023 року ОСОБА_1 ,

- копію, належним чином завіреного штатного розкладу до скорочення штату, згідно до наказу від 31 жовтня 2022 року за № 1428, та розроблений новий штатний розклад після скорочення штату ПрАТ «Дніпровагонмаш»,

-відомості про середній місячний заробіток ОСОБА_1 на час її звільнення та одноденний заробіток, згідно до Постанови КМУ від 8 лютого 1995 р. № 100..

В іншій частині клопотання - залишити без задоволення.

Докази витребувані судом направити на адресу Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (51925, область Дніпропетровська місто Кам`янське вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок №5, у строк 5 днів, з дня отримання ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Інформацію стосовно справи, що розглядається, можна отримати за адресою: 51900, місто Кам`янське Дніпропетровської області, вул. І.Ясюковича, 5, та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://zv.dp.court.gov.ua .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Івченко Т. П.

Дата ухвалення рішення08.05.2023
Оприлюднено17.05.2023
Номер документу110840602
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів» по цивільні справі № 208/1623/23 за позовною заявою ОСОБА_1 доПриватного акціонерноготовариства«Дніпровагонмаш» «пропоновлення нароботі,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу

Судовий реєстр по справі —208/1623/23

Рішення від 24.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні