Рішення
від 28.04.2023 по справі 758/12501/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/12501/21

Категорія

Д О Д А Т КО В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 квітня 2023 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді -Головчака М. М. ,

за участю секретаря судового засідання - Губенко О. М.,

розглянувши заяву представника позивача адвоката Істоміної Вікторії Леонідівни про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Ріарден Стіл», товариства з обмеженою відповідальністю «Білдінг Капітал Інвест», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкода Олександр Миколайович, Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, про скасування рішення про державну реєстрацію, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Подільського районного суду м. Києва від 20 квітня 2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Ріарден Стіл», товариства з обмеженою відповідальністю «Білдінг Капітал Інвест», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкода Олександр Миколайович, Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, про скасування рішення про державну реєстрацію задоволено частково, вирішено питання про розподіл судових витрат відповідно до ст. 141 ЦПК України.

26 квітня 2023 року на електронну адресу суду надійшла заява представника позивача адвоката Істоміної В.Л. про ухвалення додаткового рішення, в якому вона вказала, що суд на вирішив питання щодо стягнення з відповідачів на користь позивача судового збору у розмірі 454,00 грн за подання заяви про забезпечення позову.

Частиною ч. 4 ст. 270 ЦПК України визначено, що в разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд не вбачає підстав для виклику в судове засідання сторін для вирішення питання про ухвалення додаткового рішення.

Дослідивши матеріали справи в межах питання, яке розглядається, суд приходить до висновку, що дійсно під час ухвалення рішення не вирішено питання про судові витрати, а тому з даного приводу вважає за необхідне постановити додаткове рішення.

Згідно п.3 ч.1, ч.2, 3, 5 ст.270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема судом не вирішено питання про судові витрати. Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви.

Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Згідно ч. 1 ст. 133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Згідно з ч. ч. 1, 6 ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Якщо сторону, на користь якої ухвалено рішення, звільнено від сплати судових витрат, з другої сторони стягуються судові витрати на користь осіб, які їх понесли, пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог, а інша частина компенсується за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Якщо обидві сторони звільнені від оплати судових витрат, вони компенсуються за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Як встановлено судом, позивачем було подано заяву про забезпечення позову до пред`явлення позову, яка задоволена в повному обсязі ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 27 серпня 2021 року у справі № 758/11942/21.

Згідно з наданої представником позивача копії квитанції про сплату судового збору № 74533 від 25.08.2021, заявником за подання заяви про забезпечення позову сплачено судовий збір в сумі 454,00 грн.

За таких обставин, оскільки під час ухвалення рішення, судом у повному обсязі не вирішено питання щодо стягнення судових витрат по сплаті судового збору, зокрема не стягнуто понесені позивачем судові витрати при поданні заяви про забезпечення позову, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, а тому вважає за необхідне ухвалити додаткове рішення, у якому зазначити про стягнення з відповідачів на користь позивача судових витрат по сплаті судового збору в розмірі 454,00 грн.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 270, 315, 317 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву представника позивача адвоката Істоміної Вікторії Леонідівни про ухвалення додаткового рішення - задовольнити.

Ухвалити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Ріарден Стіл», товариства з обмеженою відповідальністю «Білдінг Капітал Інвест», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкода Олександр Миколайович, Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, про скасування рішення про державну реєстрацію додаткове рішення.

Стягнути солідарно з ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Ріарден Стіл», товариства з обмеженою відповідальністю «Білдінг Капітал Інвест» на користь ОСОБА_1 суму судового збору за подання заяви про забезпечення позову у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) грн 00 коп.

Сторони у справі:

позивач - ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 );

відповідач - ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 );

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «Ріарден Стіл» (адреса: м. Київ, вул. Вишгородська, 45, кв. 1-104, ЄДРПОУ: 44268056);

відповідач - товариство з обмеженою відповідальністю «Білдінг Капітал Інвест» (адреса: м. Київ, вул. Вишгородська, 45, кв. 12-64, ЄДРПОУ: 44165907);

третя особа - приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шкода Олександр Миколайович (адреса: м. Київ, вул. Княжий Затон, 2/30, прим. 640, кім. 13);

третя особа - Орган опіки та піклування Подільської районної в м. Києві державної адміністрації (адреса: м. Київ, вул. Контрактова площа, 2, ЄДРПОУ 37393756).

Апеляційна скарга на додаткове рішення суду подається до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його складення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення додаткового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього додаткового рішення.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги, додаткове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя М. М. Головчак

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено18.05.2023
Номер документу110869844
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про ухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —758/12501/21

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Головачов Ярослав Вячеславович

Рішення від 28.04.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Головчак М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні